BORS-u potrebni borci sa prvih linija

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske general Milomir Savčić izjavio je da je u ovoj organizaciji potrebno promijeniti Statut, a jedno od rješenja bilo bi i ograničenje mandata.

Republika Srpska 05.09.2014 | 09:31
BORS-u potrebni borci sa prvih linija

Savčić je naveo da u Statutu i ostalim normativnim aktima ove organizacije ima toliko praznina koje ostavljaju prostor za lično tumačenje ili prilagođavanje sopstvenim interesima.

"Potrebni su nam i novi kadrovi, i to borci sa prvih linija i pripadnici interventnih jedinica koji su na svojim leđima nosili teret borbe za Srpsku", rekao je Savčić za "Glas Srpske".

On je naveo da na početku mandata želi da se uvjeri kakvo je stanje u Boračkoj organizaciji i da posjeti sve regionalne odbore i zakaže sjednice na kojima bi razgovarao sa svima, a da će nakon toga napraviti analizu i predložiti održavanje tematske Skupštine Boračke organizacije.

Savčić je rekao da bi na toj sjednici bilo razmotreno na koji način riješiti goruće probleme boraca i doneseni zaključci kojim bi se nastupalo prema institucijama Srpske.

Prema njegovim riječima, najveći problem je položaj nezaposlenih demobilisanih boraca, koji su u katastrofalnom stanju, dodajući i da postoje pokušaj da se Boračka organizacija podijeli na razne načine.

Izvor: Glas Srpske

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

gardista

05.09.2014 07:49

Bojim se da mi koji smo bili u specijalnim jedinicama sada ne prođemo još gore. Do sada su nas hapsili bar stranci al kad general brani vojnika to je ili bajka ili mu rod neki dođe. Nikad necu zažaliti što sam bio borac i učestvovao u stvaranju Srpske ali ja oficiru ne verujem nisam ni onda zato sam preživeo rat ne verujem ni ovome dok seljak pošteni ne bude, ja se toj organizaciji ne javljam za bilo šta

ODGOVORITE
Name

Crni Gruja

05.09.2014 10:03

Bojim se samo da i ovaj nije poput Ćurguza Dodikov isprdak. Za borce se više niko ne brine ni u lokalnim sredinama. Primjer tome je Bijeljina. Aktuelni gradonačelnik po imenu Mićo Mićić za načelnika za boračka pitanja postavlja vlasnika privatne firme o čijem učešću u Vojsci Republike Srpske ne treba trošiti riječi. Sve se svodi na isto. Borci su zadnja rupa na svirali. Sjete ih se samo pred izbore.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

05.09.2014 12:21

Vidjeće se ubrzo na koji put će ovo ići. Ukoliko ne bude kako treba odmah tražiti ostavku ako ne demokratski onda... dosta je bilo i previše

ODGOVORITE
Name

una

05.09.2014 13:41

Dok boračke organizacije vode bolničari.kuvari.šoferi od toga nikakve koristi.

ODGOVORITE
Name

RONHIL

05.09.2014 15:53

ČINI MI SE DA SU BORCI S PRVIH LINIJA U ZATVORIMA ILI NA SUDOVIMA, A RONHILI NA VLASTI

ODGOVORITE
Name

борац са прве линије

05.09.2014 17:24

Генерале да ли знате да супруге погинулих бораца остају без посла, остају без породичних примања и без основних средстава за живот. Такав пример имате готово у свим општинама. Ево знам такве случајеве у Гацку. Е у тој општини, у Борачкој организацији сједе, мезе и уживају незналице, полтрони и алкохоличари који су за себе ријешили све. А Ви генерале тражите борце са прве линије е неће те их више никад дозвати.

ODGOVORITE
Name

srbac.

05.09.2014 19:25

imate vi gospodina CEDU SIPOVCA da naz zastupa.Doduse treba nam po 6 mjeseci da dodjemo do istog ali nema veze.ja sam kao i najveci broj prvoboraca zavrsio u sudu BiH pa pomislih traziti neku pomoc od moj baze ali udarih na gsp-cedu koji obeca kule i grdove al vidi cuda prodje 7 mjeseci a ni na telefon da se javi.rjesih sam problem uz pomoc ljudi od kojih to se nisamni nadao ali osta gorak ukus.POZDRAVI CEDU SIPOVCA OD SRPCANINA.

ODGOVORITE
Name

RVI

05.09.2014 21:33

Generale vratite RVI nelegalno oduzete invalidnine!

ODGOVORITE
Name

Boro Burazor

05.12.2014 20:13

Braco kome vjerovati nakon dvadeset godina.Svi na pocetku obecajua sts--svi dobiju nesto al demobilisani nezaposleni borac nema nista on je sada mali skrhan od svoje muke patnje zdravle mu jeugrozeno umire se svaki dan .Vecina nece docekat 60 i taj famozni Boracki dodatak od 60 do 70 km---kako da prezive nasa braca a to su oni s prve linije.Ovi drugi il su zaposleni il su kupili pemzije i rade a pravi borci umiru a djeca im gladna --BRACO...

ODGOVORITE