Када ће Милићев бити изручен Србији?

Нови амбасадор Кине у Београду Ли Манчанг рекао је да не може да прецизира када ће Марко Милићев, који је ухапшен у Кини бити изручен Србији.

Србија 05.09.2014 | 08:18
Када ће Милићев бити изручен Србији?

"Не могу да прецизирам али МУП Србије контактира са нашом амбасадом и ја сам на врућој линији са министром. Припремамо материјал са српске и кинеске стране. Милићеву је истекао боравак и сматра се да је у Кини илегално", рекао је амбасадор Кине у интервјуу за данашње Вечерње новости.
Он је навео да је српска полиција издала црвену потерницу за Марком Милићевим и да га је по налогу Интерпола кинеска полиција задржала.

"Због онога што је учинио у Београду и Кини, он је у притвору", рекао је амбасадор Ли Манчанг.

Милићев је осумњичен да је 25. јула рано ујутру на Бранковом мосту Луку Јовановића, који је гурао ладу, прегазио аутомобилом "мини кантримен" и да се после тога није зауставио.

Милићев је, како је раније навео министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић, 10. августа отишао у Турску, 13. августа је кренуо ка Хонгконгу, а 15. августа је ушао у централни део Кине.

У интервјуу Вечерњим новостима кинески амбасадор је казао и да кинеска влада остаје при ставу да неће признати независност Косова.

Он је рекао да очекује много од престојеће посете премијера Србије Александра Вучића Кини.

"Прошлогодишња посета председника (Томислава) Николића је дала допринос даљем јачању стратешког партнерства. Сад придајем великупажњу посети премијера Александра Вучића Кини 9. и 10. септембра.


Извор: Вечерње новости

Коментари / 0

Оставите коментар