Kada će Milićev biti izručen Srbiji?

Novi ambasador Kine u Beogradu Li Mančang rekao je da ne može da precizira kada će Marko Milićev, koji je uhapšen u Kini biti izručen Srbiji.

Srbija 05.09.2014 | 08:18
Kada će Milićev biti izručen Srbiji?

"Ne mogu da preciziram ali MUP Srbije kontaktira sa našom ambasadom i ja sam na vrućoj liniji sa ministrom. Pripremamo materijal sa srpske i kineske strane. Milićevu je istekao boravak i smatra se da je u Kini ilegalno", rekao je ambasador Kine u intervjuu za današnje Večernje novosti.
On je naveo da je srpska policija izdala crvenu poternicu za Markom Milićevim i da ga je po nalogu Interpola kineska policija zadržala.

"Zbog onoga što je učinio u Beogradu i Kini, on je u pritvoru", rekao je ambasador Li Mančang.

Milićev je osumnjičen da je 25. jula rano ujutru na Brankovom mostu Luku Jovanovića, koji je gurao ladu, pregazio automobilom "mini kantrimen" i da se posle toga nije zaustavio.

Milićev je, kako je ranije naveo ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović, 10. avgusta otišao u Tursku, 13. avgusta je krenuo ka Hongkongu, a 15. avgusta je ušao u centralni deo Kine.

U intervjuu Večernjim novostima kineski ambasador je kazao i da kineska vlada ostaje pri stavu da neće priznati nezavisnost Kosova.

On je rekao da očekuje mnogo od prestojeće posete premijera Srbije Aleksandra Vučića Kini.

"Prošlogodišnja poseta predsednika (Tomislava) Nikolića je dala doprinos daljem jačanju strateškog partnerstva. Sad pridajem velikupažnju poseti premijera Aleksandra Vučića Kini 9. i 10. septembra.


Izvor: Večernje novosti

Komentari / 0

Ostavite komentar