Старици поломили вилицу

Фата Саљевић (84) из Фоче тешко је повријеђена прексиноћ око 20 сати у породичној кући у улици Осик до броја 99, сарајевска општина Илиџа, након што су је напале непознате особе.

Босна и Херцеговина 04.09.2014 | 21:57
Старици поломили вилицу

Помоћ јој је указана у Клиничком центру Универзитета у Сарајеву (КЦУС), гдје су јој љекари констатовали спољни пријелом вилице, а имала и је више убодних рана по тијелу.

''Урађен је оперативни захват. Пацијентица је смјештена у Клиници за анестезију и реанимацију'' казала је Азра Дедајић, портпаролка КЦУС-а.

Насилници нису идентификовани нити ухапшени. Старицу су од смрти спасиле комшије Јасмин Мишић и његов син Денис. Они су чули запомагање и стењање па су изашли да виде о чему је ријеч.

''Затекли смо страшан призор. Позвали смо Хитну помоћи и полицију. Видио сам крв и кафу по зиду, поду... На фотељи је био нож, а на столу четири шољице кафе и пепељара с опушцима, што говори да их је било најмање троје. Поред повреда на лицу и глави, Фата је имала двије или три убодне ране на леђима. На два или три прста примијетио сам повреде. Изгледало је као да су јој ножем резали прсте.

Чак је по њој било и кафе. Мислим да су је полијевали кафом и мучили да им каже гдје су паре'', рекао је Денис, додавши да су све ствари биле испретуране.

Интересантно је да је кућа добро осигурана, јер има чак троја врата до улаза на други спрат, гдје се налазила Саљевић. Но, сва су врата била откључана. Саљевић је, наводно, или познавала нападаче или их је пустила у кућу.

Како се сазнаје, прије три мјесеца су јој отишли подстанари па је дала нови оглас. Критичног дана, како се сазнаје, долазиле су неке особе. Инспектори претпостављају да су тада само извиђали ситуацију те да су се навече вратили.

Мотив за овај злочин је, највјероватније, новац. Како се сазнаје од комшија, Саљевић има синове у Шведској и Њемачкој, а у Америци и кћерку. Сумња се да су то знали и нападачи те да су претпостављали како јој синови и кћерка шаљу новац. Иначе, из куће није нестала техничка роба.

Коментари / 0

Оставите коментар