Starici polomili vilicu

Fata Saljević (84) iz Foče teško je povrijeđena preksinoć oko 20 sati u porodičnoj kući u ulici Osik do broja 99, sarajevska opština Ilidža, nakon što su je napale nepoznate osobe.

Bosna i Hercegovina 04.09.2014 | 21:57
Starici polomili vilicu

Pomoć joj je ukazana u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS), gdje su joj ljekari konstatovali spoljni prijelom vilice, a imala i je više ubodnih rana po tijelu.

''Urađen je operativni zahvat. Pacijentica je smještena u Klinici za anesteziju i reanimaciju'' kazala je Azra Dedajić, portparolka KCUS-a.

Nasilnici nisu identifikovani niti uhapšeni. Staricu su od smrti spasile komšije Jasmin Mišić i njegov sin Denis. Oni su čuli zapomaganje i stenjanje pa su izašli da vide o čemu je riječ.

''Zatekli smo strašan prizor. Pozvali smo Hitnu pomoći i policiju. Vidio sam krv i kafu po zidu, podu... Na fotelji je bio nož, a na stolu četiri šoljice kafe i pepeljara s opušcima, što govori da ih je bilo najmanje troje. Pored povreda na licu i glavi, Fata je imala dvije ili tri ubodne rane na leđima. Na dva ili tri prsta primijetio sam povrede. Izgledalo je kao da su joj nožem rezali prste.

Čak je po njoj bilo i kafe. Mislim da su je polijevali kafom i mučili da im kaže gdje su pare'', rekao je Denis, dodavši da su sve stvari bile ispreturane.

Interesantno je da je kuća dobro osigurana, jer ima čak troja vrata do ulaza na drugi sprat, gdje se nalazila Saljević. No, sva su vrata bila otključana. Saljević je, navodno, ili poznavala napadače ili ih je pustila u kuću.

Kako se saznaje, prije tri mjeseca su joj otišli podstanari pa je dala novi oglas. Kritičnog dana, kako se saznaje, dolazile su neke osobe. Inspektori pretpostavljaju da su tada samo izviđali situaciju te da su se naveče vratili.

Motiv za ovaj zločin je, najvjerovatnije, novac. Kako se saznaje od komšija, Saljević ima sinove u Švedskoj i Njemačkoj, a u Americi i kćerku. Sumnja se da su to znali i napadači te da su pretpostavljali kako joj sinovi i kćerka šalju novac. Inače, iz kuće nije nestala tehnička roba.

Komentari / 0

Ostavite komentar