Врбања и даље пријети

Водостај Врбаса у Бањалуци у посљедњих двадесет и четири сата прешао је коту ванредне одбране од поплава. Расте и ниво ријеке Врбање у Бањалуци што је поново мјештане насеља Чесма натјерало да апелују на хитан завршетак санације насипа који је страдао у мајским поплавама.

Република Српска 04.09.2014 | 18:59
Врбања и даље пријети

Врбања пријети, нови насип за сада издржава али уколико ријека настави да расте мјештани Чесме прибојавају се мајског сценарија. Нови насип саграђен је након што је Врбања у мају пробила стари. Градоначелник Бањалуке појашњава како нови насип није завршен јер нити је било повољног времена нити град има пара већ је само привремено саниран. Чека се и министарство пољопривреде да учествује финансијски каже Слободан Гаврановић.

Градоначелник најављује и студију. У Чесми не прихватају образложења. Траже да град или ко год да је надлежан заврши посао јер би вода уколико поново пробије насип још једном потопила насеље.

Градска опозиција подсјећа да је тражила посебну сједницу скупштине због мајских поплава. Тражили су и да приоритет буде ријешавање насипа у Чесми јер ни када је прављен стари прије неколико година није урађен како треба што се и показало у мајским поплавама.

Град процјењује да је у насип у Чесми потребно уложити 2,5 милиона, градска опозиција увјерава како је новца било и да је 3,5 милиона кредита отишло за покриће дефицита а да још 3,5 леже у банкама од нереализованих кредита.

На концу, у односу на претходне дане Врбања је, очигледно је, порасла. Мјештани Чесме, једног од најчешће поплављених насеља у Бањалуци са стрепњом очекују ноћ. Прогнозе метеоролога не иду им у прилог.

БН ТВ

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

лаус

04.09.2014 14:34

Дјурица ПДП најбољи нацелник.

ОДГОВОРИТЕ
Name

миленко

04.09.2014 14:46

Лаус....морас бити упуцен у оно сто писес.... Дјурдица СПРС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јово

04.09.2014 16:12

И ето опет гласајте за Додика и наставте да пливате. Е мој народе јеси глуп.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки

04.09.2014 16:31

После сваке поплаве кажу морамо насипе поправити и ниста од тог. Срамота!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Око соколово

04.09.2014 18:07

Ма и треба све да потопи и потаре, да нас нема више. Да се не срамотимо!

ОДГОВОРИТЕ