Vrbanja i dalje prijeti

Vodostaj Vrbasa u Banjaluci u posljednjih dvadeset i četiri sata prešao je kotu vanredne odbrane od poplava. Raste i nivo rijeke Vrbanje u Banjaluci što je ponovo mještane naselja Česma natjeralo da apeluju na hitan završetak sanacije nasipa koji je stradao u majskim poplavama.

Republika Srpska 04.09.2014 | 18:59
Vrbanja i dalje prijeti

Vrbanja prijeti, novi nasip za sada izdržava ali ukoliko rijeka nastavi da raste mještani Česme pribojavaju se majskog scenarija. Novi nasip sagrađen je nakon što je Vrbanja u maju probila stari. Gradonačelnik Banjaluke pojašnjava kako novi nasip nije završen jer niti je bilo povoljnog vremena niti grad ima para već je samo privremeno saniran. Čeka se i ministarstvo poljoprivrede da učestvuje finansijski kaže Slobodan Gavranović.

Gradonačelnik najavljuje i studiju. U Česmi ne prihvataju obrazloženja. Traže da grad ili ko god da je nadležan završi posao jer bi voda ukoliko ponovo probije nasip još jednom potopila naselje.

Gradska opozicija podsjeća da je tražila posebnu sjednicu skupštine zbog majskih poplava. Tražili su i da prioritet bude riješavanje nasipa u Česmi jer ni kada je pravljen stari prije nekoliko godina nije urađen kako treba što se i pokazalo u majskim poplavama.

Grad procjenjuje da je u nasip u Česmi potrebno uložiti 2,5 miliona, gradska opozicija uvjerava kako je novca bilo i da je 3,5 miliona kredita otišlo za pokriće deficita a da još 3,5 leže u bankama od nerealizovanih kredita.

Na koncu, u odnosu na prethodne dane Vrbanja je, očigledno je, porasla. Mještani Česme, jednog od najčešće poplavljenih naselja u Banjaluci sa strepnjom očekuju noć. Prognoze meteorologa ne idu im u prilog.

BN TV

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

laus

04.09.2014 14:34

Djurica PDP najbolji nacelnik.

ODGOVORITE
Name

milenko

04.09.2014 14:46

Laus....moras biti upucen u ono sto pises.... Djurdica SPRS.

ODGOVORITE
Name

jovo

04.09.2014 16:12

I eto opet glasajte za Dodika i nastavte da plivate. E moj narode jesi glup.

ODGOVORITE
Name

Zoki

04.09.2014 16:31

Posle svake poplave kažu moramo nasipe popraviti i nista od tog. Sramota!

ODGOVORITE
Name

Oko sokolovo

04.09.2014 18:07

Ma i treba sve da potopi i potare, da nas nema više. Da se ne sramotimo!

ODGOVORITE