Поносан што Србија не прати ЕУ

Чувени француски глумац Жерар Депардје, који борави у посјети Београду, рекао је да је срећан и поносан што Србија не прати ЕУ и што није увела санкције Русији, те да вјерује да ће та криза бити ријешена на миран начин унутар Европе.

Република Српска 04.09.2014 | 14:25
Поносан што Србија не прати ЕУ

Депардје је оцијенио да је Србија тако показала своју одлучност и видовитост јер, како је истакао, вјерује да ће се ситација ријешити повољно по Русију која му је дала држављанство. Коментаришући кризу у Украјини, Депардје је подсјетио да то није ништа ново и да напетости тамо датирају још од времена Катарине Велике, преко Стаљиновог доба, али да очекује да ће предсједник Русије Владимир Путин ријешити ситуацију на миран начин.

"Путин је интелигентан човјек који не жели рат и ријешиће то на миран начин", рекао је Депардје на заједничкој конференцији за новинаре са премијером Србије Александром Вучићем у згради Владе у Београду. Француски глумац је напоменуо да је у Србију дошао због културе, те да није дошао да тражи било шта него да "жели да упозна хумане људе".

"Срећан сам што сам дошао у Србију која није велика земља, али је велика када је ријеч о историји. Драго ми је што ће Србију посјетити, како ми је премијер Вучић рекао, пријатељи из Русије, Француске, Кине, Албаније. Та чињеница указује да су сви они заинтересовани за Србију", истакао је Депардје.

Он је рекао да је са српским премијером причао о винима јер су обојица љубитељи вина, као и о храни која га много занима. Вучић је рекао да је почаствован и поносан што је француски глумац посјетио Србију. Он је истакао да је Депардје показао велико поштовање према Србији, српској историји и "на неки начин и према политици", те да је увјерен да ће он од сад помагати Србији на сваком мјесту у свијету и добро и лијепо говорити о њој.

"Нисмо се договарали ни око каквих формалних облика сарадње јер се пријатељи помажу на другачији начин", истакао је Вучић. Француски глумац ће током посјете Београду обићи са министром културе и информисања Србије Иваном Тасовцем Југословенску кинотеку и Београдску филхармонију.

Депардје ће посјетити и зграду Геозавода у Карађорђевој улици гдје ће га дочекати градоначелник Београда Синиша Мали. Чувени француски глумац се прије двије године одрекао француског држављанства због високих пореза за богаташе, преселио се у Белгију, а затим је 2013. године добио и почасни руски пасош.

Прошле године је посјетио и Црну Гору, састао се са премијером Милом Ђукановићем и добио звање амбасадора црногорске културе, а такође се представља и као представник руске Републике Мордовије.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

НоНаме

05.09.2014 06:39

Свестран овај Ђепарије...!!

ОДГОВОРИТЕ