Украјина одбила Путинов план за мир

Украјински премијер Арсениј Јацењук данас је одбацио приједлоге руског предсједника Владимира Путина за постизање мира у Украјини, наводећи да је то покушај да се "завара Запад уочи самита НАТО и да се избјегну нове санкције против Москве".

Свијет 03.09.2014 | 21:05
Украјина одбила Путинов план за мир

"Прави план Путина је да уништи Украјину и да обнови Совјетски савез", рекао је украјински премијер.

Он је додао да је "руски режим игнорисао или прекршио све претходне споразуме" постигнуте у Женеви, Нормандији, Берлину и у Минску.

Путин је раније током посјете Монголији рекао да су се он и украјински предсједник Петро Порошенко највећим дијелом сагласили о начинима да се окончају сукоби на истоку Украјине.

Он је изнио план од седам тачака које укључују размјену затвореника и отварање хуманитарног коридора за избјеглице и допремање помоћи.

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

ВРС РВИ

03.09.2014 19:53

Што буде тврдоглавији све ће им бити горе. Добро их запад навраћа да гину.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дембелија

04.09.2014 08:36

Па није он на фронту, он је у фотељи, што не би одбио план ? Може и даље комотно да 'млати глогиње'- неће његова мајка закукат'. И како сад он једини да послуша Русе, кад читав свијет слуша Американце. Прави, модерни вођа народа - нема шта ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Трифун

04.09.2014 09:07

Ватикан је одбио мировни предлог, а не Јанусцек. Арсениј Јанусцек је језуит (Читај: Рус преведен у католика на лопатање), Лојолин војник. Арсениј је био главни у Ватикану на канонизацији крвника Војтиле (Читај: Чувар логора у Аушвицу), а кога је Ватикан прогласио за свеца?! Јанусцек је до те мере задојен Лојолином заклетвом да би и рођену мајку заклао и напио јој се крви у већу славу папе. Наше усташе су благе у односу на украјинске. Заклетва Ппе Игнација Лојоле наследника Понтија Пилата се даје у присуству католичког свештеника и на оштрици ножа :„Јер нико овде не може командовати ко није освештао свој рад крвљу јеретика“ , „ јер без проливања крви нити један човек не може бити спашен“. Ето где је суштина католичке филозофије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Федерација

04.09.2014 16:05

Цијела политика западних сила се своди на то да се Русија сломи економски и војно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радован

04.09.2014 18:47

Мислим да Амери и Еу никад неце презалит сто за вријеме Јелцина нису војно узели Русију.

ОДГОВОРИТЕ