Ukrajina odbila Putinov plan za mir

Ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk danas je odbacio prijedloge ruskog predsjednika Vladimira Putina za postizanje mira u Ukrajini, navodeći da je to pokušaj da se "zavara Zapad uoči samita NATO i da se izbjegnu nove sankcije protiv Moskve".

Svijet 03.09.2014 | 21:05
Ukrajina odbila Putinov plan za mir

"Pravi plan Putina je da uništi Ukrajinu i da obnovi Sovjetski savez", rekao je ukrajinski premijer.

On je dodao da je "ruski režim ignorisao ili prekršio sve prethodne sporazume" postignute u Ženevi, Normandiji, Berlinu i u Minsku.

Putin je ranije tokom posjete Mongoliji rekao da su se on i ukrajinski predsjednik Petro Porošenko najvećim dijelom saglasili o načinima da se okončaju sukobi na istoku Ukrajine.

On je iznio plan od sedam tačaka koje uključuju razmjenu zatvorenika i otvaranje humanitarnog koridora za izbjeglice i dopremanje pomoći.

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

VRS RVI

03.09.2014 19:53

Što bude tvrdoglaviji sve će im biti gore. Dobro ih zapad navraća da ginu.

ODGOVORITE
Name

dembelija

04.09.2014 08:36

Pa nije on na frontu, on je u fotelji, što ne bi odbio plan ? Može i dalje komotno da 'mlati gloginje'- neće njegova majka zakukat'. I kako sad on jedini da posluša Ruse, kad čitav svijet sluša Amerikance. Pravi, moderni vođa naroda - nema šta ?

ODGOVORITE
Name

Trifun

04.09.2014 09:07

Vatikan je odbio mirovni predlog, a ne Januscek. Arsenij Januscek je jezuit (Čitaj: Rus preveden u katolika na lopatanje), Lojolin vojnik. Arsenij je bio glavni u Vatikanu na kanonizaciji krvnika Vojtile (Čitaj: Čuvar logora u Aušvicu), a koga je Vatikan proglasio za sveca?! Januscek je do te mere zadojen Lojolinom zakletvom da bi i rođenu majku zaklao i napio joj se krvi u veću slavu pape. Naše ustaše su blage u odnosu na ukrajinske. Zakletva Ppe Ignacija Lojole naslednika Pontija Pilata se daje u prisustvu katoličkog sveštenika i na oštrici noža :„Jer niko ovde ne može komandovati ko nije osveštao svoj rad krvlju jeretika“ , „ jer bez prolivanja krvi niti jedan čovek ne može biti spašen“. Eto gde je suština katoličke filozofije.

ODGOVORITE
Name

Federacija

04.09.2014 16:05

Cijela politika zapadnih sila se svodi na to da se Rusija slomi ekonomski i vojno.

ODGOVORITE
Name

Radovan

04.09.2014 18:47

Mislim da Ameri i Eu nikad nece prezalit sto za vrijeme Jelcina nisu vojno uzeli Rusiju.

ODGOVORITE