Направљена пљескавица од 56 килограма

На лесковачкој Роштиљијади синоћ су мајстори роштиља месаре "МК“, Иван Ðорђевић и Никола Петровић направили пљескавицу тешку 56 килограма, која је за килограм тежа од прошлогодишње.

Србија 29.08.2014 | 08:50
Направљена пљескавица од 56 килограма

Пре печења пљескавица је била пречника 163 центиметра и дебљине три центиметра, а након печења имала је пречник 146 ценитметара док се дебљина смањила на 2,5 центиметра.

"Ово је седма година како обарам сопствени рекорд. За велику пљескавицу је најбитније квалитетно лесковачко роштиљ месо и стално везбање. Наравно морате да буде и јаки да је окренете, а да се не поломи. Следеће године планирамо једну од 60 килограма”, казао је Тањугу Иван Ðорђевић.

Иако су претходних година организатори из Туристичке организације Лесковца (ТОЛ) најављивали долазак представника Гинисове књиге рекорда, они су поново изосатали. У ТОЛ-у се правдају да је ангажовање Гинисових судија прескупо за будзет којим располажу за Роштиљијаду.

Пљескавица од 56 килограма печена је на роштиљу сат и десет минута.

Комади највеће пљескавице после печења, подељени су посетиоцима Роштиљијаде и станарима Геронтолошког центра у Лесковцу.


Извор: Тањуг

Коментари / 0

Оставите коментар