Napravljena pljeskavica od 56 kilograma

Na leskovačkoj Roštiljijadi sinoć su majstori roštilja mesare "MK“, Ivan Ðorđević i Nikola Petrović napravili pljeskavicu tešku 56 kilograma, koja je za kilogram teža od prošlogodišnje.

Srbija 29.08.2014 | 08:50
Napravljena pljeskavica od 56 kilograma

Pre pečenja pljeskavica je bila prečnika 163 centimetra i debljine tri centimetra, a nakon pečenja imala je prečnik 146 cenitmetara dok se debljina smanjila na 2,5 centimetra.

"Ovo je sedma godina kako obaram sopstveni rekord. Za veliku pljeskavicu je najbitnije kvalitetno leskovačko roštilj meso i stalno vezbanje. Naravno morate da bude i jaki da je okrenete, a da se ne polomi. Sledeće godine planiramo jednu od 60 kilograma”, kazao je Tanjugu Ivan Ðorđević.

Iako su prethodnih godina organizatori iz Turističke organizacije Leskovca (TOL) najavljivali dolazak predstavnika Ginisove knjige rekorda, oni su ponovo izosatali. U TOL-u se pravdaju da je angažovanje Ginisovih sudija preskupo za budzet kojim raspolažu za Roštiljijadu.

Pljeskavica od 56 kilograma pečena je na roštilju sat i deset minuta.

Komadi najveće pljeskavice posle pečenja, podeljeni su posetiocima Roštiljijade i stanarima Gerontološkog centra u Leskovcu.


Izvor: Tanjug

Komentari / 0

Ostavite komentar