Укидање роминга у региону

Споразум регулаторних агенција по којем ће 2015. бити укинут роминг за кориснике мобилне телефоније из Црне Горе, Србије, Македоније, Албаније и Турске биће потписан крајем септембра у Будви.

Регион 28.08.2014 | 16:11
Укидање роминга у региону

Зоран Секулић директор Агенције за електронске комуникације Црне Горе је рекао да ће бесплатан роминг бити омогућен од почетка наредне године, јер је неопходно да државе региона потпишу прве споразуме, прилагоде своје законодавство тој новини, а локални оператери да се прилагоде новинама.

Циљ је укидање свих трошкова роминга - за позиве, СМС поруке и пренос података.
У Агенцији очекују "могуће негодовање" мобилних оператера због мањих прихода укидањем роминга.

Министар трговине и телекомуникација Србије Расим Љајић је раније најавио да ће кровни споразум о увођењу регионалне зоне бесплатног роминга бити потписан крајем септембра у Будви.

Љајић је рекао да је о томе већ постигнута сагласност Влада и телекомуникационих тела Црне Горе, Србије, Македоније, Албаније и Турске и да је план да им се ускоро придруже Босна и Херцеговина и Косово.

Грађани ЕУ од 1. јула плаћају роминг 55 одсто мање што је део најновије одлуке о дозвољеним роминг тарифама и корак ка коначном укидању те тарифе, најкасније до краја 2015. године.

Коментари / 0

Оставите коментар