Албанци спријечили Србе да приђу до светих храмова

Албанци јутрос нису дозволили расељеним Србима из Суве Реке и Ђаковице да дођу до православних храмова и прославе празник Велике Госпојине.

Србија 28.08.2014 | 11:14
Албанци спријечили Србе да приђу до светих храмова

Неколико стотина Албанаца блокирало је у селу Мушутиште пролаз расељеним Србима из Суве Реке и околних села пролаз до локалне православне цркве.

Велика група Албанаца спријечила је пролазак четири аутобуса и више аутомобила са расељенима да дођу до цркве, рекао је РТС-у начелник Призренског округа Јовица Будурић.

Он је додао да су окупљени демонстранти носили заставе Албаније и транспаренте.

Блокада траје од 8.00 часова, а полиција је између демонстраната и расељених и не дозвољава приближавање једних другима.

Ни расељенима из Ђаковице јутрос није дозвољено да уђу у тај град и обиљеже празник Велике Госпојине, изјавио је РТС-у предсједник Удружења расељених из Ђаковице Ђокица Станојевић.

Расељени из Ђаковице су присуствовали литургији у манастиру Високи Дечани.


Извор:  РТС

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Јулио

28.08.2014 09:23

Овај поступак албанаца строго осудујем,свак има право да посјецује своје Свете храмове а поготово свој празник,тј празник Свете Госпојине

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мехмет БиХ-АЛБ

28.08.2014 09:53

Ја као Албанац који зиви у Босни ово осудјујем... није им требало ово

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милојко-Бања лука

28.08.2014 19:29

Прво шта има тамо да траже?Зна се да су сада ти поклонили Албанцима и наравно да је сада ове страх јер ако Срби буду тражили имања одоше шиптари све до истанбула а овако баш их брига могу да убијају,силују и раде шта хоће на Србима а да зато никада неће одговарати,значи нема више живота СРБА са Шиптарима и тачка,што даље од нас терористи,нацисти и неписмени шиптари

ОДГОВОРИТЕ