Albanci spriječili Srbe da priđu do svetih hramova

Albanci jutros nisu dozvolili raseljenim Srbima iz Suve Reke i Đakovice da dođu do pravoslavnih hramova i proslave praznik Velike Gospojine.

Srbija 28.08.2014 | 11:14
Albanci spriječili Srbe da priđu do svetih hramova

Nekoliko stotina Albanaca blokiralo je u selu Mušutište prolaz raseljenim Srbima iz Suve Reke i okolnih sela prolaz do lokalne pravoslavne crkve.

Velika grupa Albanaca spriječila je prolazak četiri autobusa i više automobila sa raseljenima da dođu do crkve, rekao je RTS-u načelnik Prizrenskog okruga Jovica Budurić.

On je dodao da su okupljeni demonstranti nosili zastave Albanije i transparente.

Blokada traje od 8.00 časova, a policija je između demonstranata i raseljenih i ne dozvoljava približavanje jednih drugima.

Ni raseljenima iz Đakovice jutros nije dozvoljeno da uđu u taj grad i obilježe praznik Velike Gospojine, izjavio je RTS-u predsjednik Udruženja raseljenih iz Đakovice Đokica Stanojević.

Raseljeni iz Đakovice su prisustvovali liturgiji u manastiru Visoki Dečani.


Izvor:  RTS

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Julio

28.08.2014 09:23

Ovaj postupak albanaca strogo osudujem,svak ima pravo da posjecuje svoje Svete hramove a pogotovo svoj praznik,tj praznik Svete Gospojine

ODGOVORITE
Name

Mehmet BiH-ALB

28.08.2014 09:53

Ja kao Albanac koji zivi u Bosni ovo osudjujem... nije im trebalo ovo

ODGOVORITE
Name

Milojko-Banja luka

28.08.2014 19:29

Prvo šta ima tamo da traže?Zna se da su sada ti poklonili Albancima i naravno da je sada ove strah jer ako Srbi budu tražili imanja odoše šiptari sve do istanbula a ovako baš ih briga mogu da ubijaju,siluju i rade šta hoće na Srbima a da zato nikada neće odgovarati,znači nema više života SRBA sa Šiptarima i tačka,što dalje od nas teroristi,nacisti i nepismeni šiptari

ODGOVORITE