Исламисти спремају свети рат у Србији!

Екстремисти из Исламске државе Ирака и Леванта, који у свом петогодишњем плану имају за циљ покоравање Србије, на Косову и Санџаку регрутовали су више од 20 људи који су спремни да овде у сваком тренутку поведу “свети рат” тако што би изводили терористичке нападе, а о чему су обавијештене српске власти од стране страних обавјештајаца, јавља Телеграф.

Србија 28.08.2014 | 11:27
Исламисти спремају свети рат у Србији!

Овакво упозорење са списковима сумњивих, двије западне обавјештајне службе доставиле су српским властима.

“Терористи ИСИС-а су у сталном контакту са присталицама у Србији, Босни и Херцеговини и Црној Гори, Албанији и Македонији. Сви они добили су налог да буду спремни за акцију”, наводи се у саопштењу.

“Претње смрћу које су џихадисти из терористичке организације Исламска држава Ирака и Леванта у писму упутили Србима у Амбасади Србије у Дамаску највероватније су потекле из огранка који се зове Балканска бригада, а у којем ратују џихадисти из Србије”, каже Милован Дрецун, војнополитички аналитичар и члан скупштинског одбора за одбрану и унутрашње послове.

Подсјетимо припадници овог покрета погубили су заробљеног америчког новинара Џејмса Фолија, а запосленима у Амбасади Србије у Дамаску послали су ултиматум да у року од седам дана напусте објекат или ће бити убијени!

Дрецун упозорава да пријетње треба схватити озбиљно јер ИСИЛ има капацитета да их оствари.

“Према неким сазнањима, претње долазе из огранка ИСИЛ који се зове Балканска бригада, а у којем се боре џихадисти из Србије. Вођа тог огранка је с Косова, а његов заменик је из централне Србије. Познати су по томе што су врло свирепи, деру живе људе. Чувени су по зверствима, чак су чеченски џихадисти морали да реагују и упозоре их да буду мање свирепи. Претње су реалне, а шта и како треба да се уради за наше људе, то треба да одреде тамошње надлежне институције, али и наши у МСП”, каже Дрецун.

Подсјетимо писмо ИСИЛ убачено је у двориште Амбасаде Србије у Дамаску, а надлежне безбједносне службе потврдиле су аутентичност документа. Аутентичност потврђује и лого терористичке организације ИСИЛ који је на писму, а пријетње су потписане цитатом из Курана “Ако се боре против тебе, убиј их” и паролом “Алах је наш заштитник“!

Војни аналитичар Александар Радић изјавио је да на територији Србије, постоје “пунктови за регрутацију и индоктринацију исламских есктремиста“, а то је, како је оцијенио, мали корак до њиховог активног дјеловања.

“Будите сигурни, да наше безбедоносне службе прате све и нема потребе за паником, али треба свакој пријетњи прићи са дозом озбиљности”, рекао је министар спољних послова Ивица Дачић за Телеграф.рс поводом пријетњи упућених Амбасади Србије у Дамаску.

Извор: Телеграф

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Јулио

28.08.2014 09:36

Ево прице за бају прије избора,сада це баја :мора да су повезани са дзихадистима из БиХ али Р.С-ка има капацитета да се одбрани од сваког унутрасњег и вањског фактора који би угрозио овај мој гладни и послусни народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хео

28.08.2014 09:53

“Будите сигурни, да наше безбедоносне службе прате све и нема потребе за паником...." - Видимо како прате,дрзава нам се распала, полиција је корумпиранија него у Колумбији а војска и не постоји.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вељко

28.08.2014 11:22

Ти радикални исламисти се сире по цијелом свијету.Прије пар година су правили велике проблеме у Србији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

28.08.2014 11:43

Али људи, освјестите се! Сви ови такозвани терористи су родјени у некој западној земљи, да их не наводимо! Те земље су потросиле милијарде за борбу против тих истих! Ту су постављени од западних земаља да би могли да промовису борбу против њих! ОБАМА ис ОСАМА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

јовица

28.08.2014 19:01

Знаци у Србији има терориста а код нас нема.

ОДГОВОРИТЕ
Name

гага пф5

29.08.2014 20:22

наси не могу да изадју на крај са сецом суме на административној граници а могу да замислим како би нас заститили против ових исламиста, јадни ли смо..

ОДГОВОРИТЕ