Islamisti spremaju sveti rat u Srbiji!

Ekstremisti iz Islamske države Iraka i Levanta, koji u svom petogodišnjem planu imaju za cilj pokoravanje Srbije, na Kosovu i Sandžaku regrutovali su više od 20 ljudi koji su spremni da ovde u svakom trenutku povedu “sveti rat” tako što bi izvodili terorističke napade, a o čemu su obaviještene srpske vlasti od strane stranih obavještajaca, javlja Telegraf.

Srbija 28.08.2014 | 11:27
Islamisti spremaju sveti rat u Srbiji!

Ovakvo upozorenje sa spiskovima sumnjivih, dvije zapadne obavještajne službe dostavile su srpskim vlastima.

“Teroristi ISIS-a su u stalnom kontaktu sa pristalicama u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, Albaniji i Makedoniji. Svi oni dobili su nalog da budu spremni za akciju”, navodi se u saopštenju.

“Pretnje smrću koje su džihadisti iz terorističke organizacije Islamska država Iraka i Levanta u pismu uputili Srbima u Ambasadi Srbije u Damasku najverovatnije su potekle iz ogranka koji se zove Balkanska brigada, a u kojem ratuju džihadisti iz Srbije”, kaže Milovan Drecun, vojnopolitički analitičar i član skupštinskog odbora za odbranu i unutrašnje poslove.

Podsjetimo pripadnici ovog pokreta pogubili su zarobljenog američkog novinara Džejmsa Folija, a zaposlenima u Ambasadi Srbije u Damasku poslali su ultimatum da u roku od sedam dana napuste objekat ili će biti ubijeni!

Drecun upozorava da prijetnje treba shvatiti ozbiljno jer ISIL ima kapaciteta da ih ostvari.

“Prema nekim saznanjima, pretnje dolaze iz ogranka ISIL koji se zove Balkanska brigada, a u kojem se bore džihadisti iz Srbije. Vođa tog ogranka je s Kosova, a njegov zamenik je iz centralne Srbije. Poznati su po tome što su vrlo svirepi, deru žive ljude. Čuveni su po zverstvima, čak su čečenski džihadisti morali da reaguju i upozore ih da budu manje svirepi. Pretnje su realne, a šta i kako treba da se uradi za naše ljude, to treba da odrede tamošnje nadležne institucije, ali i naši u MSP”, kaže Drecun.

Podsjetimo pismo ISIL ubačeno je u dvorište Ambasade Srbije u Damasku, a nadležne bezbjednosne službe potvrdile su autentičnost dokumenta. Autentičnost potvrđuje i logo terorističke organizacije ISIL koji je na pismu, a prijetnje su potpisane citatom iz Kurana “Ako se bore protiv tebe, ubij ih” i parolom “Alah je naš zaštitnik“!

Vojni analitičar Aleksandar Radić izjavio je da na teritoriji Srbije, postoje “punktovi za regrutaciju i indoktrinaciju islamskih esktremista“, a to je, kako je ocijenio, mali korak do njihovog aktivnog djelovanja.

“Budite sigurni, da naše bezbedonosne službe prate sve i nema potrebe za panikom, ali treba svakoj prijetnji prići sa dozom ozbiljnosti”, rekao je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić za Telegraf.rs povodom prijetnji upućenih Ambasadi Srbije u Damasku.

Izvor: Telegraf

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Julio

28.08.2014 09:36

Evo price za baju prije izbora,sada ce baja :mora da su povezani sa dzihadistima iz BiH ali R.S-ka ima kapaciteta da se odbrani od svakog unutrasnjeg i vanjskog faktora koji bi ugrozio ovaj moj gladni i poslusni narod.

ODGOVORITE
Name

heo

28.08.2014 09:53

“Budite sigurni, da naše bezbedonosne službe prate sve i nema potrebe za panikom...." - Vidimo kako prate,drzava nam se raspala, policija je korumpiranija nego u Kolumbiji a vojska i ne postoji.

ODGOVORITE
Name

Veljko

28.08.2014 11:22

Ti radikalni islamisti se sire po cijelom svijetu.Prije par godina su pravili velike probleme u Srbiji.

ODGOVORITE
Name

Ja

28.08.2014 11:43

Ali ljudi, osvjestite se! Svi ovi takozvani teroristi su rodjeni u nekoj zapadnoj zemlji, da ih ne navodimo! Te zemlje su potrosile milijarde za borbu protiv tih istih! Tu su postavljeni od zapadnih zemalja da bi mogli da promovisu borbu protiv njih! OBAMA is OSAMA!

ODGOVORITE
Name

jovica

28.08.2014 19:01

Znaci u Srbiji ima terorista a kod nas nema.

ODGOVORITE
Name

gaga pf5

29.08.2014 20:22

nasi ne mogu da izadju na kraj sa secom sume na administrativnoj granici a mogu da zamislim kako bi nas zastitili protiv ovih islamista, jadni li smo..

ODGOVORITE