Почела наплата струје у ваучерима

У "Електро-Бијељини" од јутрос је почела наплата струје ваучерима, односно измирење дуговања корисника по основу ранијих рачуна и репрограма.

Република Српска 25.08.2014 | 16:45
 Почела наплата струје у ваучерима

Директор овог предузеће Златан Лазаревић каже да је одзив потрошача велики, од јутрос се ствара гужва и само за два-три часа четрдесетак потрошача је искористило ову могућност.

Коришћењем електронске картице издате од Фонда солидарности Српске може се извршити плаћање обавеза за утрошену електричну енергију потрошача из категорије домаћинстава.

Ваучер се може користити за плаћање електричне енергије искључиво у објекту за који је електронска картица издата, раније је најављено из "Електро- Бијељине".

Од ваучерског начина плаћања биће изузета наплата неовлаштене потрошње, као и могућност авансне уплате.

Уколико лице, власник електронске картице, није регистровано као потрошач електричне енергије у објекту за који је картица издата, право на плаћање се остварује уз попуњавање писане изјаве о уплати.

Дефинисање износа утрошене електричне енергије, који ће бити уплаћен путем ваучера, изричито је право корисника електронске картице. Корисници могу остварити право на плаћање електричне енергије путем ваучера најкасније до 30. јуна сљедеће године.

Упутство се односи на потрошаче са подручја Радне јединице "Електродистрибуција" Бијељина, односно за потрошаче са територије града Бијељина и општина Пелагићево и Доњи Жабар.

Наплата се врши у згради дирекције "Електро-Бијељине" у Бијељини, у Мајевичкој улици, број 97. С обзиром да је инсталисан само један терминал, у "Електро-Бијељини" моле потрошаче за стрпљење приликом обављања ових активности.

Све додатне информације у вези са ваучерским начином плаћања  утрошене електричне енергије могу се добити путем телефона позивом на бесплатан број 0800 51 400.

"Електро-Бијељина" је приступила овом послу према упутству "Електропривреде Републике Српске" о плаћању рачуна за утрошену електричну енергију путем ваучера Фонда солидарности Републике Српске.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Дијелови

25.08.2014 15:27

Ајмо ви "нападаци" свега у ДРЗАВИ-РЕПУБЛИКА СРПСКА. Ја данас платио рацун 260 КМ, а добио сам и кухињу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нападац

25.08.2014 21:36

Ма благостање брате! Просто нам зао сто нисмо поплављени! Ипак бих се запитао, да ли це Електро-Бијељина икада добити тај новац од конците и да ли це се икада опоравити после ових струцњака?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјелови Блок |||

26.08.2014 04:53

Трбало је и раније да се помогне људима

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПОПЛАВЉЕНИ

26.08.2014 05:58

Директор обецао и отпис струје поплављенима па ниста од тога јадни смо ми као народ а поготов ми који смо поплављени. ЦЕЛИ ЗИВОТ НАС САМО ЛАЗУ НИЈЕ НИ ЦУДО СТО НАС ЈЕ СВЕ МАЊЕ И СТО ХАРА БЕЛА КУГА.

ОДГОВОРИТЕ