Састанак Путина и Порошенка сутра?

Предсједник Русије Владимир Путин и Украјине Петар Порошенко могли би у Минску разговарати о кризи у Украјини, хуманитарној помоћи, избјеглицама и о билатералним односима након што Кијев потпише споразум о придруживању са ЕУ, изјавио је данас Путинов портпарол Дмитриј Песков.

Свијет 25.08.2014 | 15:33
Састанак Путина и Порошенка сутра?

"Није искључена могућност да се сутра у Минску састану Путин и Порошенко", изјавио је Песков.У Минску ће сутра, 26. августа бити одржан састанак предсједника Русије, Бјелорусије, Казахстана и Украјине, као и представника ЕУ.Он је додао да је евидентно да ће на сутрашњем састанку бити разматрано питање украјинске кризе, као и питања везана за хуманитарну помоћ, да би се избјегло непотребно одуговлачење, преноси РИА "Новости".

Песков је рекао да је на истоку Украјине у питању чисто хуманитарна катастрофа која је проузроковала велики број избјеглица.Претходно је руски министар спољних послова Сергеј Лавров изразио наду да ће ЕУ у Минску бити спремна да утиче на Кијев.

"Надамо да ће наше западне колеге и на сусрету у Минску и приликом других могућих сусрета долазити не само с очекивањима да ћемо ми на чаробан начин за њих да рјешимо све проблеме, већ ће долазити спремни да утичу на украјинску страну да схвати одговорност за своју земљу и да схвати да се не ради о борби за Украјину против Русије, већ о борби за државу у којој ће свима живот бити удобан", рекао је Лавров.

Руски хуманитарни конвој са више од 200 камиона доставио је помоћ становништву у Луганску на истоку Украјине.

Коментари / 0

Оставите коментар