Sastanak Putina i Porošenka sutra?

Predsjednik Rusije Vladimir Putin i Ukrajine Petar Porošenko mogli bi u Minsku razgovarati o krizi u Ukrajini, humanitarnoj pomoći, izbjeglicama i o bilateralnim odnosima nakon što Kijev potpiše sporazum o pridruživanju sa EU, izjavio je danas Putinov portparol Dmitrij Peskov.

Svijet 25.08.2014 | 15:33
Sastanak Putina i Porošenka sutra?

"Nije isključena mogućnost da se sutra u Minsku sastanu Putin i Porošenko", izjavio je Peskov.U Minsku će sutra, 26. avgusta biti održan sastanak predsjednika Rusije, Bjelorusije, Kazahstana i Ukrajine, kao i predstavnika EU.On je dodao da je evidentno da će na sutrašnjem sastanku biti razmatrano pitanje ukrajinske krize, kao i pitanja vezana za humanitarnu pomoć, da bi se izbjeglo nepotrebno odugovlačenje, prenosi RIA "Novosti".

Peskov je rekao da je na istoku Ukrajine u pitanju čisto humanitarna katastrofa koja je prouzrokovala veliki broj izbjeglica.Prethodno je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izrazio nadu da će EU u Minsku biti spremna da utiče na Kijev.

"Nadamo da će naše zapadne kolege i na susretu u Minsku i prilikom drugih mogućih susreta dolaziti ne samo s očekivanjima da ćemo mi na čaroban način za njih da rješimo sve probleme, već će dolaziti spremni da utiču na ukrajinsku stranu da shvati odgovornost za svoju zemlju i da shvati da se ne radi o borbi za Ukrajinu protiv Rusije, već o borbi za državu u kojoj će svima život biti udoban", rekao je Lavrov.

Ruski humanitarni konvoj sa više od 200 kamiona dostavio je pomoć stanovništvu u Lugansku na istoku Ukrajine.

Komentari / 0

Ostavite komentar