Створити услове за ефикаснији рад

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Стево Мирјанић изјавио је данас да је Влада Српске спремна да се до краја године створе услови за ефикаснији рад "Противградне превентиве", Републичког хидрометеоролошког завода и Јавне установе "Воде Српске".

Република Српска 24.08.2014 | 13:46
Створити услове за ефикаснији рад

Он је истакао да ће до краја године бити реализован највећи дио активности око увезивања у један систем свих институција из области хидрологије, метеорологије, сеизмологије, управљања водама, градоодбране и пратећих институција.

"Ова година је изузетна по величини штете од града и поплава и морамо бити спремни да до краја година штете сведемо на минимум", рекао је Мирјанић у Новој Тополи, гдје је присуствовао састанку представника "Противградне превентиве Српске" и Републичког хидрометеоролошког завода.

Он је дао налог представницима "Противградне превентиве Српске" и Републичког хидрометеоролошког завода да у наредној седмици доставе податке шта је потребно за побољшање рада ове дјелатности.

Помоћник директора Републичког хидрометеоролошког завода Игор Ковачић рекао је да дугорочне временске прогнозе за наредни период нису задовољавајуће.

"Према дугорочним прогнозама, септембар и октобар биће кишни, а новембар и децембар сушнији и топлији", рекао је Ковачић.

"Противградна превентива Републике Српске" ове године дејствовала је 30 дана, испаливши 1.230 ракета, што је апсолутни рекорд у односу на раније године.

До краја сезоне ово предузеће располаже довољним бројем ракета и очекује се пет градоопасних дана.

На данашем састанку је констатовано да ће ове и наредне године бити окончана модернизација "Противградне превентиве Републике Српске" на територији цијеле Републике, а инвестиција је вриједна 20 милиона КМ.


Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Иди пецај рибу и чувај унуке

24.08.2014 12:04

Па што ниси створио? На власти си довољно дуго. Не питају те ништа и не слушају. Па шта ћеш с њима у власти? Уз то, незаконито радиш након што си отишао у пензију. Као да нема младјих који чекају на посао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лаки

24.08.2014 12:10

Стево, а шта си до сад радио?

ОДГОВОРИТЕ
Name

реално

24.08.2014 14:44

Из ког музеја је овај изасао балзамован а проговара?

ОДГОВОРИТЕ
Name

богдан

25.08.2014 05:46

Нама треба ефикасна противградна заштита током љета, а током зиме града и нема. Заштита од поплава кад киша пада а не после избора.

ОДГОВОРИТЕ