Stvoriti uslove za efikasniji rad

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Stevo Mirjanić izjavio je danas da je Vlada Srpske spremna da se do kraja godine stvore uslovi za efikasniji rad "Protivgradne preventive", Republičkog hidrometeorološkog zavoda i Javne ustanove "Vode Srpske".

Republika Srpska 24.08.2014 | 13:46
Stvoriti uslove za efikasniji rad

On je istakao da će do kraja godine biti realizovan najveći dio aktivnosti oko uvezivanja u jedan sistem svih institucija iz oblasti hidrologije, meteorologije, seizmologije, upravljanja vodama, gradoodbrane i pratećih institucija.

"Ova godina je izuzetna po veličini štete od grada i poplava i moramo biti spremni da do kraja godina štete svedemo na minimum", rekao je Mirjanić u Novoj Topoli, gdje je prisustvovao sastanku predstavnika "Protivgradne preventive Srpske" i Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

On je dao nalog predstavnicima "Protivgradne preventive Srpske" i Republičkog hidrometeorološkog zavoda da u narednoj sedmici dostave podatke šta je potrebno za poboljšanje rada ove djelatnosti.

Pomoćnik direktora Republičkog hidrometeorološkog zavoda Igor Kovačić rekao je da dugoročne vremenske prognoze za naredni period nisu zadovoljavajuće.

"Prema dugoročnim prognozama, septembar i oktobar biće kišni, a novembar i decembar sušniji i topliji", rekao je Kovačić.

"Protivgradna preventiva Republike Srpske" ove godine dejstvovala je 30 dana, ispalivši 1.230 raketa, što je apsolutni rekord u odnosu na ranije godine.

Do kraja sezone ovo preduzeće raspolaže dovoljnim brojem raketa i očekuje se pet gradoopasnih dana.

Na današem sastanku je konstatovano da će ove i naredne godine biti okončana modernizacija "Protivgradne preventive Republike Srpske" na teritoriji cijele Republike, a investicija je vrijedna 20 miliona KM.


Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Idi pecaj ribu i čuvaj unuke

24.08.2014 12:04

Pa što nisi stvorio? Na vlasti si dovoljno dugo. Ne pitaju te ništa i ne slušaju. Pa šta ćeš s njima u vlasti? Uz to, nezakonito radiš nakon što si otišao u penziju. Kao da nema mladjih koji čekaju na posao.

ODGOVORITE
Name

Laki

24.08.2014 12:10

Stevo, a šta si do sad radio?

ODGOVORITE
Name

realno

24.08.2014 14:44

Iz kog muzeja je ovaj izasao balzamovan a progovara?

ODGOVORITE
Name

bogdan

25.08.2014 05:46

Nama treba efikasna protivgradna zaštita tokom ljeta, a tokom zime grada i nema. Zaštita od poplava kad kiša pada a ne posle izbora.

ODGOVORITE