Ма, Дуда је здрав к'о дрен!

Трофејни српски тренер у петак је прошао опсежна испитивања у медицинском центру Анадолу Ефеса.

Кошарка 22.08.2014 | 19:50
Ма, Дуда је здрав к'о дрен!

Душан Ивковић после две сезоне предаха се вратио клупској кошарци.
Преузео је турски Анадолу Ефес, који упркос великим улагањима за последњих пет година нема ниједан освојен трофеј, док је у Евролиги само једном прошао међу осам најбољих.

Овог лета је по Ивковићевом укусу ангажовано седам нових играча (Крстић, Шарић, Лазме, Перпероглу, Дрејпер, Џенинг, Акјол) и сигурно је да ће трофејном стратегу бити потребно много времена и енергије да направи складну екипу. Посебно што многи имају обавеза у својим репрезентацијама и биће одсутни до половине септембра.

За почетак, Дуда је добио потврду лекара Ефеса да је и на прагу 71. рођендана здрав и максимално спреман да прионе на посао!

У клупском медицинском центру прошао је све релевантне тестове, а према наводима на званичном сајту - није установљен ниједан разлог за бригу.

Ивковић је у свим земљама у којима је радио (Југославија, Грчка, Русија) освајао и првенство и куп, а од европских трофеја има Куп Кораћа са Партизаном, Куп Сапорте са АЕК-ом и ПАОК-ом, УЛЕБ куп са московским Динамом и две титуле шампиона Европе са Олимпијакосом (1997, 2012).

Као селектор СФР Југославије, СР Југославије и Србије донео је кући три европска злата и једно сребро, једно светско злато и два олимпијска сребра.

Коментари / 0

Оставите коментар