Ma, Duda je zdrav k'o dren!

Trofejni srpski trener u petak je prošao opsežna ispitivanja u medicinskom centru Anadolu Efesa.

Košarka 22.08.2014 | 19:50
Ma, Duda je zdrav k'o dren!

Dušan Ivković posle dve sezone predaha se vratio klupskoj košarci.
Preuzeo je turski Anadolu Efes, koji uprkos velikim ulaganjima za poslednjih pet godina nema nijedan osvojen trofej, dok je u Evroligi samo jednom prošao među osam najboljih.

Ovog leta je po Ivkovićevom ukusu angažovano sedam novih igrača (Krstić, Šarić, Lazme, Perperoglu, Drejper, Džening, Akjol) i sigurno je da će trofejnom strategu biti potrebno mnogo vremena i energije da napravi skladnu ekipu. Posebno što mnogi imaju obaveza u svojim reprezentacijama i biće odsutni do polovine septembra.

Za početak, Duda je dobio potvrdu lekara Efesa da je i na pragu 71. rođendana zdrav i maksimalno spreman da prione na posao!

U klupskom medicinskom centru prošao je sve relevantne testove, a prema navodima na zvaničnom sajtu - nije ustanovljen nijedan razlog za brigu.

Ivković je u svim zemljama u kojima je radio (Jugoslavija, Grčka, Rusija) osvajao i prvenstvo i kup, a od evropskih trofeja ima Kup Koraća sa Partizanom, Kup Saporte sa AEK-om i PAOK-om, ULEB kup sa moskovskim Dinamom i dve titule šampiona Evrope sa Olimpijakosom (1997, 2012).

Kao selektor SFR Jugoslavije, SR Jugoslavije i Srbije doneo je kući tri evropska zlata i jedno srebro, jedno svetsko zlato i dva olimpijska srebra.

Komentari / 0

Ostavite komentar