Креће Бундеслига с новим звијездама

Предстојећег викенда почиње сезона у Бундеслиги, а портал Гоал издвојио је петорицу играча који би требало да буду нове звезде.

Фудбал 21.08.2014 | 16:30
Креће Бундеслига с новим звијездама

Шампионат нових првака света сваке сезоне понуди неко ново велико име свету фудбала, а то не би требало да изостане ни у новој.

Гоал вам саветује да обратите пажњу на Пјер-Емила Хејбјерга (Бајерн Минхен), Тима Вернера (Штутгарт), Максимилијана Арнолда (Волфсбург), Матијаса Гинтера (Борусија Дортмунд) и Макса Мејера (Шалке).

Хејбјерг је 19-годишњи везни играч који је у Бајерн стигао из Брондбија пре две сезоне. Већ је репрезентативац Данске. Пеп Гвардиола има велико поверење у овог момка који може да игра и као крило, као што је био случај у прошлосезонском финалу Купа са Борусијом. Брз је, сјајан додавач, одличан извођач слободних удараца и чест голгетер у Б тиму Бајерна. Одласком Тонија Кроса и повредама Хавија Мартинеса, Тијага Алкантаре и Бастијана Швајнштајгера могао би да добије много више простора.

Вернер је прошле сезоне одушевио изборивши се за месту у нападу Штутгарта уз сјајног голгетера Ведада Ибишевића. Веома брз, он је момак од кога се очекује да у будућности буде узданица и напада репрезентације Немачке, па га већ издвајају као наследника Мирослава Клозеа.

Арнолд би мога да буде велика конкуренција Вернеру када је у питању будућност немачког напада. Иако му је тек 20, могло би се рећи да је већ ветеран у Бундеслиги јер је за Волфсбург дебитовао пре три сезоне. У међувремену је постигао неколико важних голова за "вукове", а посебно је доминантан у казненом простору. Пред Мундијал је дебитовао за "Елф" против Пољске, али није играо у Бразилу.

Гинтер се сјајним играма за Фрајбург нашао у тиму Немачке на СП, те изборио трансфер у Борусију. Иако је у Дортмунд стигао као подршка за Матса Хумелса и Невена Суботића на позицији штопера, чести проблеми ове двојице са повредама могли би да га промовишу у кључног дефанзивца "милионера".

Мејер се већ наметнуо као плејмејкер Шалкеа иако му је тек 18 година. Прошле сезоне је свету показао шта може, а ове се очекује да потпуно заблиста уз Јулијана Дракслера. Има невероватан осећај да пронађе простор између везног реда и одбране ривала. Он је још један у низу младих играча које је Лев испробао пред СП.

Бундеслига почиње у петак дуелом Бајерна и Волфсбурга у Минхену.

Коментари / 0

Оставите коментар