Kreće Bundesliga s novim zvijezdama

Predstojećeg vikenda počinje sezona u Bundesligi, a portal Goal izdvojio je petoricu igrača koji bi trebalo da budu nove zvezde.

Fudbal 21.08.2014 | 16:30
Kreće Bundesliga s novim zvijezdama

Šampionat novih prvaka sveta svake sezone ponudi neko novo veliko ime svetu fudbala, a to ne bi trebalo da izostane ni u novoj.

Goal vam savetuje da obratite pažnju na Pjer-Emila Hejbjerga (Bajern Minhen), Tima Vernera (Štutgart), Maksimilijana Arnolda (Volfsburg), Matijasa Gintera (Borusija Dortmund) i Maksa Mejera (Šalke).

Hejbjerg je 19-godišnji vezni igrač koji je u Bajern stigao iz Brondbija pre dve sezone. Već je reprezentativac Danske. Pep Gvardiola ima veliko poverenje u ovog momka koji može da igra i kao krilo, kao što je bio slučaj u prošlosezonskom finalu Kupa sa Borusijom. Brz je, sjajan dodavač, odličan izvođač slobodnih udaraca i čest golgeter u B timu Bajerna. Odlaskom Tonija Krosa i povredama Havija Martinesa, Tijaga Alkantare i Bastijana Švajnštajgera mogao bi da dobije mnogo više prostora.

Verner je prošle sezone oduševio izborivši se za mestu u napadu Štutgarta uz sjajnog golgetera Vedada Ibiševića. Veoma brz, on je momak od koga se očekuje da u budućnosti bude uzdanica i napada reprezentacije Nemačke, pa ga već izdvajaju kao naslednika Miroslava Klozea.

Arnold bi moga da bude velika konkurencija Verneru kada je u pitanju budućnost nemačkog napada. Iako mu je tek 20, moglo bi se reći da je već veteran u Bundesligi jer je za Volfsburg debitovao pre tri sezone. U međuvremenu je postigao nekoliko važnih golova za "vukove", a posebno je dominantan u kaznenom prostoru. Pred Mundijal je debitovao za "Elf" protiv Poljske, ali nije igrao u Brazilu.

Ginter se sjajnim igrama za Frajburg našao u timu Nemačke na SP, te izborio transfer u Borusiju. Iako je u Dortmund stigao kao podrška za Matsa Humelsa i Nevena Subotića na poziciji štopera, česti problemi ove dvojice sa povredama mogli bi da ga promovišu u ključnog defanzivca "milionera".

Mejer se već nametnuo kao plejmejker Šalkea iako mu je tek 18 godina. Prošle sezone je svetu pokazao šta može, a ove se očekuje da potpuno zablista uz Julijana Drakslera. Ima neverovatan osećaj da pronađe prostor između veznog reda i odbrane rivala. On je još jedan u nizu mladih igrača koje je Lev isprobao pred SP.

Bundesliga počinje u petak duelom Bajerna i Volfsburga u Minhenu.

Komentari / 0

Ostavite komentar