Вељо: Е, тако се то ради!

Српски пливач Велимир Стјепановић, нови шампион Европе на 200 метара слободно, очекује да му ЕП у Берлину буде одскочна даска за Олимпијске игре у Рију.

Остали спортови 21.08.2014 | 15:15
Вељо: Е, тако се то ради!

Стјепановић је у Берлину освојио друго златно одличје у времену новог националног рекорда (1:45,78).

"Знао сам све време да ме прати светски и европски рекордер Паул Бидерман и држао сам темпо. Очигледно је да сам имао бољих 50 метара од њега", рекао је Стјепановић за РТС.

Сјајни пливач претходно је у понедељак освојио европско злато на 400 метара слободно, такође у времену новог рекорда Србије (3:45,66).

"Дошао сам у Берлин жељан победа. Тако се ја тркам, кренем заиста жестоко, па шта буде. Ово ће ми бити одскочна даска за Олимпијске игре у Рио де Жанеиру 2016", закључио је Стјепановић у изјави за један спортски лист из Дубаија.

Велимиров тренер Крис Тајди нагласио је да је његов пулен жестоко тренирао ове сезоне.

"Много смо срећни. Спремали смо се мало другачије ове године. Морали смо да модификујемо тренинге због Вељиних леђа. Велику улогу је ту одиграо физиотерапеут Марко. Без њега не бисмо могли ни да ускочимо у базен. Стјепановић је много напредовао. На 400 метара је поправио лични рекорд за две и по секунде, што је у његовим годинама изванредна ствар. И доказ колико је напорно радио", рекао је Тајди.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Бањалучанка

21.08.2014 22:01

Вељи више простора!!! Вијести треба да започну са његовим задњим замасима до злата! Он је најљепша вијест мјесеца. Да дјеца уче шта је успјех.

ОДГОВОРИТЕ