Бајкер кренуо на вашар па погинуо

Бајкер Амел Плеханџић (27) из Горњих Колиба, код Брода, погинуо је у уторак у саобраћајној несрећи на магистралном путу Брод - Дервента, у мјесту Лужани, чиме је настављена црна серија страдања мотоциклиста у БиХ.

Босна и Херцеговина 21.08.2014 | 08:04
Бајкер кренуо на вашар па погинуо

Несреће у којима су учествовали возачи двоточкаша само у протекла два мјесеца коштале су главе чак шест особа, махом младића.

До несреће у којој је живот изгубио Плеханџић је дошло када је он возећи мотоцикл из правца Брода према Дервенти ударио у возило голф, које је скретало у двориште оближње куће.

Да се ради о стравичној несрећи, потврдили су и очевици, који кажу да је Плеханџић од силине удара преминуо на лицу мјеста.

"Тај човјек скретао је голфом у своје двориште, па је Амел ударио директно у њега", причају очевици.
Мјештани Горњих Колиба, комшије и пријатељи у великом су шоку и невјерици због ове трагедије.

"Он је заједно са колегом Илијом те кобне вечери кренуо код ујака на вашар у Прњавор и ето каква га је трагедија задесила", прича Мерсија Мујчин, мјештанка Горњих Колиба.

Како каже, након трагедије полиција је обавијестила Амелову мајку, која се у убрзо нашла на лицу мјеста.

"То се десило на свега неколико километара од Амелове куће. Мислила је да се ради само о удесу па је понијела његову кацигу и јакну да му да, међутим, када је дошла на лице мјеста, затекла је стравичан призор", у сузама прича Мујчинова.

Према њеним ријечима, Амел је био заљубљен у мотоцикле, посјетио је скоро сваку моторијаду која се одржавала у БиХ.

"То је био вриједан и вољен младић. Родитељи му имају велику фарму стоке, он је радио све послове. Прије него што ће кренути за Прњавор помогао је мајци да покупи сијено", казала је Мујчинова.
Повријеђена двојица мотоциклиста

Мотоциклисти Д.Х. (19) и В.М. тешко су повријеђени у двије саобраћајне незгоде које су се догодиле на подручју Тузле и Теслића.

До незгоде у којој је тешко повријеђен Д.Х. (19) из Тузле је дошло када се он возећи дерби сударио са возилом којим је управљао француски држављанин.

Том приликом тешко је повријеђен и Х.И. (20), сапутник мотоциклисте.

Тешке повреде је задобио и мотоциклиста В.М. из Теслића када се сударио са суграђанином који је возио мерцедес.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Инжењер

21.08.2014 06:43

Моје саучешће породици. Жалосно, сваки дан, трагедија за трагедијом. Сва та дјеца која добију возачке дозволе да могу да управљају тим снажним машинама су прави акробати на истим али нису свјесни да нису сами на цести са својим љубимцем. Инструктори који их обучавају нису ни за шта. Они нису у стању да им објасне колико метара у секунди предје возило које се креће брзином од 100 или много више км на сат и да нико није у стању да реагује и закочи или избјегне возило које искрсне и препријечи му се на путу. Кад се томе дода и лоша обученост возача аутомобила онда су те трагедије неминовност. Нисам чуо да онај ко се обучава за управљање А категоријом има практичну наставу у смислу да у саобраћају прати мотористу инструктора и да та обука траје бар 10 часова, затим да ти момци стоје крај цесте а да поред њих продје возило различитим брзинама, од 60, 80, 100, 120, 140, 160, 180км на сат, па да стекну осјећај шта значе те брзине. Ова је држава срамота а не држава. Негативна селекција је на сваком кораку. Завладали су неписмени. И ова несрећа је данак оваквој држави и корупсији која је неприкосновени господар у истој.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Богољуб

21.08.2014 08:59

Искрено сауцесце породицама настрадалих мотоциклиста. Мислим да укупна култура саобрацаја није бас на неком великом нивоу. И ја сам мотоциклиста, на путевима бивсе Југе дозивљавам све и сваста. Од безразлозног коцења возила испред мене, безразлозног скретања на леву траку или давања гаса уколико зелим да га претекнем. Кад ме претице скоро да не прелазеци на леву траку, тако да сам приморан да возим ивицом пута. Вероватно зелеци да ми, тај неко казе, "цекај, прво ја, па онда ти", ко зна. А кад возим ауто и видим да ме стизе мотоциклиста, направим му места да ме претекне, па ако је преспор претекнем ја њега, на сигурном одстојању у левој траци. Заборавимо себицност, мислимо мало и на друге, тиме цемо помоци и себи и другим уцесницима у саобрацају. Царобна рец је толеранција.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦЦЦЦ

21.08.2014 09:04

Рахмет му души.... Жалосно.

ОДГОВОРИТЕ