Навике које ће позитивно утицати на ваш живот

Управо навике одређују квалитет нашег живота, зато се потрудимо да буду добре и благотворне!

Здравље 20.08.2014 | 19:43
Навике које ће позитивно утицати на ваш живот

Сваки човек је у начелу роб својих навика; неко нездравих, неко изразито здравих, али суштина је да управо оне одређују квалитет нашег живота.

Већина људи занемарују значај који навике имају на њихове животе, не бивајући свесни колико у ствари доприносе расположењу, успеху и здрављу. Одређене шаблоне у понашању било би лепо заменити здравим
навикама које можда многима изгледају као глупости или претеривања, али чињеница је да окрепљују ум и тело, чинећи нас задовољнијима:

1. Једите органску храну:
Органска храна је потпуно природна и здрава - не садржи пестициде. Није генетски модификована, без икаквих хормона је, а није ни под утицајем зрачења... Иако је далеко скупља, органска храна је нешто најбоље и најздравије што можемо унети у свој организам.

2. Медитирајте:
Вероватно многи медитацију доживљавају као хир и беспосличарење, али заправо медитација представља једну од најкориснијих животних навика. Неко то зове медитација, неко молитва, али поента је да тих неколико минута дневно када сте сами са собом и својим мислима, усредсређени на духовност, знатно отклања стрес, анксиозност, несаницу, те повећава концентрацију. За успешно медитирање дефинтиивно треба пракса, али вреди сваког труда!

3. Избегавајте брзу храну:
Можда јесте укусна и јефтина, али све остало у вези брзе хране далеко је похвалног. Избегавајући брзу храну не само што ће позитивно утицати на вашу линију и свеукупно здравље, већ ће смањити и ризик од разних обољења.

4. Лежите раније на спавање:
Можда вам то делује досадно или "старачки", али је дефинтивно један од најбољих савета да се осећате пуним енергије. Здрав сан је веома важан, јер када сте се адекватно одморили, имаћете довољно снаге и расположење за све изазове у току дана. Потрудите се да лежете око 22х, а ако сте ноћна птица лежите бар пола сата раније него уобичајено.

5. Идите повремено на масажу:
Један од најлепших угођаја који можемо да приуштимо себи свом телу дефинитивно јесте масажа. Зашто је онда тако ретко упражњавамо? Масажа је веома повољан вид релаксације,а познато је колико је делотворна за релаксирање и отклањање нервозе и бола. Уведите праксу да обрадујете себе масажом бар једном месечно, нећете се покајати!

6. Афирмишите себе:
Хвалити себе, говорећи и набрајајући све позитивне учинке и особине, можда делује нарцисоидно и глупо, али у ствари веома је благотворно за наше самопоуздање,самопоштовање и постизање успеха. Позитивне мисли скренуће пажњу са негативних, а понављање афирмација помоћи ће вам да постанете и останете позитивни.

7. Не задржавајте љутњу у себи:
Нико не мисли да треба да хистеришете и будете љути на цео свет, већ да осећање беса не задржавате у себи. Попричајте са особм на коју сте кивни, реците јој шта мислите, покушајте да изгладите односе, ослободите се беса, а самим тим и ружних мисли

8. Користите суплементе:
Суплементи нису резервисани само за богате, старе и болесне, управо супротно - потребни су сваком од нас, јер већина не успе да дневно унесе потребну дозу витамина и хранљвиих материја кроз своју исхрану. Суплементи су одлични за превенцију болести, лечење недостака и одржавање ткива.

Коментари / 0

Оставите коментар