За Ивану нема одмора - сутра скаче у Стокхолму

После фантастичног успеха на Европском првенству у Цириху, наша рекордерка Ивана Шпановићева наставља са такмичењима из серије Дијамантске лиге.

Остали спортови 20.08.2014 | 22:30
За Ивану нема одмора - сутра скаче у Стокхолму

Она је у друштву тренера Горана Обрадовића у среду отпутовала у Стокхолм где је у четвртак (од 18.15 часова) очекује наступ на олимпијском стадиону и традиционалном „ДН Галан“ митингу.

Ово ће бити шести по реду митинг који окупља најбоље скакачице света и наравно велика увертира пред саму завршницу која ће се одржати у Цириху 28. августа.

Шпановићева је имала одличне наступе на свим митинзима на којима је учествовала, а чак је и нови национални рекорд 6,88 метара поставила на митингу Дијамантске лиге у Јуџину.

Ивана је због припрема за Европско првенство пропустила митинг у Глазгову, али и упркос томе успела да задржи високу позицију и друго место у генералном пласману. Водећу позицију са укупно осам бодова заузима Американка Тиана Бартолета са најбољим резултатом ове године од 7,02 метра, док треће место са пет бодова припада вечитој ривалки наше атлетске диве, Францускињи Елоиз Лесур.

Позив за учестовавње на "ДН Галан" митингу добило је осам најбољих скакачица света у овом тренутку.

Ивана је у Цириху показала да се налази у изузетној форми, па ће и у Стокхолму и на преосталим такмичењима имати прилике да покаже колико заиста може да скочи.

Коментари / 0

Оставите коментар