Za Ivanu nema odmora - sutra skače u Stokholmu

Posle fantastičnog uspeha na Evropskom prvenstvu u Cirihu, naša rekorderka Ivana Španovićeva nastavlja sa takmičenjima iz serije Dijamantske lige.

Ostali sportovi 20.08.2014 | 22:30
Za Ivanu nema odmora - sutra skače u Stokholmu

Ona je u društvu trenera Gorana Obradovića u sredu otputovala u Stokholm gde je u četvrtak (od 18.15 časova) očekuje nastup na olimpijskom stadionu i tradicionalnom „DN Galan“ mitingu.

Ovo će biti šesti po redu miting koji okuplja najbolje skakačice sveta i naravno velika uvertira pred samu završnicu koja će se održati u Cirihu 28. avgusta.

Španovićeva je imala odlične nastupe na svim mitinzima na kojima je učestvovala, a čak je i novi nacionalni rekord 6,88 metara postavila na mitingu Dijamantske lige u Judžinu.

Ivana je zbog priprema za Evropsko prvenstvo propustila miting u Glazgovu, ali i uprkos tome uspela da zadrži visoku poziciju i drugo mesto u generalnom plasmanu. Vodeću poziciju sa ukupno osam bodova zauzima Amerikanka Tiana Bartoleta sa najboljim rezultatom ove godine od 7,02 metra, dok treće mesto sa pet bodova pripada večitoj rivalki naše atletske dive, Francuskinji Eloiz Lesur.

Poziv za učestovavnje na "DN Galan" mitingu dobilo je osam najboljih skakačica sveta u ovom trenutku.

Ivana je u Cirihu pokazala da se nalazi u izuzetnoj formi, pa će i u Stokholmu i na preostalim takmičenjima imati prilike da pokaže koliko zaista može da skoči.

Komentari / 0

Ostavite komentar