ЛШ: Арсенал и Наполи под знаком питања!

Вероватно највећи фаворити у квалификацијама за Лигу шампиона нису успели да савладају своје ривале у првим мечевима плеј-офа.

Фудбал 19.08.2014 | 23:15
ЛШ: Арсенал и Наполи под знаком питања!

Оба дербија последње рунде квалификација за Лигу шампиона завршена су без победника: Бешикташ - Арсенал 0:0 и Наполи - Атлетик Билбао 1:1.

Тим резултатима, чини се да су ривали фаворизованих Енглеза и Италијана ближи пласману у групну фазу елитног такмичења, али видећемо шта ће донети реванши 27. августа.

После "прве рунде" на корак од жреба за групе Лиге шампиона нашао се Бајер Леверкузен. Немци су у гостима савладали Копенхаген 3:2, а сви голови постигнути су у првих 45 минута.

Велики корак направила је и Стеауа, која је у Букурешту после много труда успела да сломи отпор Лудогореца (1:0), екипе која је елиминисала Партизан.

Дуго је бугарски шампион одолевао нападима домаћег тима, али је поклекао у 88. минуту. После сијасет пропуштених прилика, чак и пенала који му је у 33. минуту одбранио голман Лудогореца Стојанов, Александру Кипчиу је коначно успео да затресе мрежу. После центаршута из корнера и гужве у казненом простору бугарске екипе, успео је да се снађе и пошаље лопту иза гол-линије.

Предност пред реванш остварио је и Салцбург, али је она у дуелу са Малмеом могла да буде дупло већа. Водили су Аустријанци дуго 2:0, међутим, Швеђани су у 90. минуту успели да дођу до гола наде.

Вероватно најлепши потез прве вечери последње рунде квалификација за Лигу шампиона извео је нападач Бешикташа Демба Ба који је, тек што је утакмица почела, покушао да са центра игралишта савлада Војцеха Шћешнија.

Треба напоменути да је у финишу ове утакмице Арсенал остао без искљученог Арона Ремзија (два жута картона), тако да Велшанин неће имати право наступа у реваншу у Лондону.

РЕЗУЛТАТИ И ПАРОВИ:

Бешикташ – Арсенал 0:0

Копенхаген – Бајер Леверкузен 2:3 (2:3)
/Јоргенсен 9, Амартеј 13 – Кислинг 5, Белараби 31, Хунг-Мин 43/

Наполи – Атлетик Билбао 1:1 (0:1)
/Игуаин 68 - Мунаин 41/

Салцбург – Малме 2:1 (1:0)
/Шимер 16, Соријано 54 - Форсберг 90/

Стеауа – Лудогорец 1:0 (0:0)
/Кипчиу 88/

У среду:

Стандард Лијеж – Зенит
Алборг – АПОЕЛ
Слован Братислава – БАТЕ Борисов
Лил – Порто
Марибор – Селтик

Коментари / 0

Оставите коментар