LŠ: Arsenal i Napoli pod znakom pitanja!

Verovatno najveći favoriti u kvalifikacijama za Ligu šampiona nisu uspeli da savladaju svoje rivale u prvim mečevima plej-ofa.

Fudbal 19.08.2014 | 23:15
LŠ: Arsenal i Napoli pod znakom pitanja!

Oba derbija poslednje runde kvalifikacija za Ligu šampiona završena su bez pobednika: Bešiktaš - Arsenal 0:0 i Napoli - Atletik Bilbao 1:1.

Tim rezultatima, čini se da su rivali favorizovanih Engleza i Italijana bliži plasmanu u grupnu fazu elitnog takmičenja, ali videćemo šta će doneti revanši 27. avgusta.

Posle "prve runde" na korak od žreba za grupe Lige šampiona našao se Bajer Leverkuzen. Nemci su u gostima savladali Kopenhagen 3:2, a svi golovi postignuti su u prvih 45 minuta.

Veliki korak napravila je i Steaua, koja je u Bukureštu posle mnogo truda uspela da slomi otpor Ludogoreca (1:0), ekipe koja je eliminisala Partizan.

Dugo je bugarski šampion odolevao napadima domaćeg tima, ali je poklekao u 88. minutu. Posle sijaset propuštenih prilika, čak i penala koji mu je u 33. minutu odbranio golman Ludogoreca Stojanov, Aleksandru Kipčiu je konačno uspeo da zatrese mrežu. Posle centaršuta iz kornera i gužve u kaznenom prostoru bugarske ekipe, uspeo je da se snađe i pošalje loptu iza gol-linije.

Prednost pred revanš ostvario je i Salcburg, ali je ona u duelu sa Malmeom mogla da bude duplo veća. Vodili su Austrijanci dugo 2:0, međutim, Šveđani su u 90. minutu uspeli da dođu do gola nade.

Verovatno najlepši potez prve večeri poslednje runde kvalifikacija za Ligu šampiona izveo je napadač Bešiktaša Demba Ba koji je, tek što je utakmica počela, pokušao da sa centra igrališta savlada Vojceha Šćešnija.

Treba napomenuti da je u finišu ove utakmice Arsenal ostao bez isključenog Arona Remzija (dva žuta kartona), tako da Velšanin neće imati pravo nastupa u revanšu u Londonu.

REZULTATI I PAROVI:

Bešiktaš – Arsenal 0:0

Kopenhagen – Bajer Leverkuzen 2:3 (2:3)
/Jorgensen 9, Amartej 13 – Kisling 5, Belarabi 31, Hung-Min 43/

Napoli – Atletik Bilbao 1:1 (0:1)
/Iguain 68 - Munain 41/

Salcburg – Malme 2:1 (1:0)
/Šimer 16, Sorijano 54 - Forsberg 90/

Steaua – Ludogorec 1:0 (0:0)
/Kipčiu 88/

U sredu:

Standard Lijež – Zenit
Alborg – APOEL
Slovan Bratislava – BATE Borisov
Lil – Porto
Maribor – Seltik

Komentari / 0

Ostavite komentar