Требиње: Додик посјетио Емира Кустурицу

Предсједник Републике Српске Милорад Додик данас је на Клобуку, изнад Требиња, посјетио филмску екипу Емира Кустурице, те присуствовао снимању сцена за филм "На млијечном путу".

Република Српска 19.08.2014 | 18:46
Требиње: Додик посјетио Емира Кустурицу

Додика је на Клобуку, осим Кустурице, дочекала и многобројна филмска и глумачка екипа, укључујући Монику Белучи и Слободу Мићаловић.

Предсједник Републике Српске истакао је да је дошао да подржи свог пријатеља Кустурицу да издржи на овом великом и врло значајном пројекту, не само за њега, већ и за Требиње и цијелу Републику Српску.

"Ово је доказ његове могућности да послије дуго година није уморан, већ да је још инспирисан да ради такве пројекте са великим амбицијама", истакао је Додик.

Он је изразио задовољство што се такав пројекат ради управо у Републици Српској и што може да присуствује снимању бар један дан, те захвалио Кустурици на томе.

Додик је подсјетио на пријатељство са Кустурицом које, како је рекао, траје још из времена пријератне Југославије, напомињући да су их повезале неке политичке и друге заједничке вриједности и да су постали истински пријатељи са истим животним вриједностима.

Кустурица је изразио задовољство посјетом предсједника Српске, истичући да је то "једно конструктивно пријатељство".

"Раније су пријатељства била авантуристичке природе, али ово је конструктивно, које траје дуго година и надам се да ће такво остати и у новим пројектима послије октобарских избора", рекао је Кустурица.

Одговарајући на питање о свјесности Требињаца о значају филма и промоцији града, Кустурица је рекао да Требиње "није један човјек, већ више људи-више ћуди".

"Требиње је град који је мени близак срцу, са људима који ту живе лијепо. Пиће попијем и имам утисак да сам добродошао у ово мјесто. Да ли је неко свјестан или није није толико битно. Код нас је ситуација, нажалост таква, да свијест дође на крају, па када тај неко оде далеко кажу: `Јој, није баш он лош толико како сам ја мислио`", рекао је Кустурица.

Италијанска глумица Моника Белучи, која тренутно снима на Клобуку, срдачно се поздравила са Додиком, након чега је изјавила да јој је драго што поново ради са Кустурицом, те да је одушевљава његова енергија и професионализам.

Она је навела да је "филм врло емотиван и диван, насилан и поетичан у исто вријеме", те посебно истакла добру сарадњу и дружење са глумицом Слободом Мићаловић.

Мићаловићева је истакла да јој је велика част што, првенствено, сарађује са Моником Белучи, а потом и са Кустурицом, додајући да јој је ово остварење сна.

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Милојко

19.08.2014 17:02

Било је питање времена када че предсједник слетити на ТРЕБИЊСКИ аеродром. Због невремена, предсједников авион је морао слетити на Дубровачки, и због тога касни на снимање Белучијевог филма.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јел се то

19.08.2014 17:06

Опет мало краде камен,нек предју у Црну Гору даце им дзаба да га узму а земљу це вец дати послије за апартмане. А кад их народ улови онда глуме наивне умјетнике.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јулио

19.08.2014 17:14

Овај се филм неце никако заврсити,јер фалице пара,посто је договор био измеду Баје пуске и Емира пистоља да се прво заврси Андрицград и пусти у погон,па тек онда са парама које би долазиле из Андрицграда поциње снимати филм. Од града Требиња неце добити ни кинту,и онако их не могу оцима гледати. Пази сад,кад им Моника казе цифру колико је њено, требаце им цијели будет РС-а.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цовјек

19.08.2014 17:33

Ово је прави председник обилази све свака цаст Миле.

ОДГОВОРИТЕ
Name

алекса

19.08.2014 17:48

Бога ми да није Додика, Кустурице и Григорија,у Требиње би само се сврацало успут...оно кад идес са мора па на кафу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxx

19.08.2014 18:20

Посто је добар глумац мозда трази цовјек посао брзо це избори па да се обезбједи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Баш је за снимити филм

19.08.2014 18:21

Види му стомачине.Срамота како изгледа.До октобра ће имати 150кила. Шавови на панталонама ће попуцати. Јесу ли платили момцима да им пјевуше ону њихову омиљену...пада ...пада ...ма каква влада, ех да је само то...него оде све у...

ОДГОВОРИТЕ
Name

сии

19.08.2014 19:57

Кустурица је ту да узме паре од народа Требиња...сепури се под платанима џаба једе и пије док народ ради за 300км мјесецно...све Додиково масло...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зока

20.08.2014 04:45

Миле се заљубио у Монику а Емир то користи и шиша га као овцу :)

ОДГОВОРИТЕ