БиХ важна за Берлин

Новоименовани амбасадор Њемачке у БиХ Кристијан Хелбах изјавио је данас да је БиХ јако важна за Њемачку, која и даље жели снажно да подржава њен пут евро-атлантских интеграција.

Босна и Херцеговина 19.08.2014 | 15:58
БиХ важна за Берлин

"Иза нас су дани када се међународна политика директно уплитала у домаћу политику. За политичке и економске напретке у првом плану су одговорни политичари ове земље", рекао је Хелбах новинарима у Сарајеву.Он је навео да су општи избори БиХ прилика да грађани одлуче у којем правцу ће се земља кретати или да ли ће се уопште кретати.

"Искрено се надам да ће гласачи на изборима одлучити зависно од конкретних питања, не по етничком или принципу личне лојалности, него зависно од тога ко је вјеродостојан и ко нуди увјерљив концепт окренут ка будућности", рекао је Хелбах.Према његовим ријечима, да би бирачи у томе и успјели потребни су плуралистички и фер медији.

"Веома је важно да имамо разноликост у погледима и ставовима. Важно је и то да се извјештавање оријентише према етичким стандардима, да новинари извјештавају храбро, истинито, да освијетле разна гледишта и да се труде да буду објективни", закључио је Хелбах.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Црни

20.08.2014 09:22

Трли баба лане

ОДГОВОРИТЕ