BiH važna za Berlin

Novoimenovani ambasador NJemačke u BiH Kristijan Helbah izjavio je danas da je BiH jako važna za NJemačku, koja i dalje želi snažno da podržava njen put evro-atlantskih integracija.

Bosna i Hercegovina 19.08.2014 | 15:58
BiH važna za Berlin

"Iza nas su dani kada se međunarodna politika direktno uplitala u domaću politiku. Za političke i ekonomske napretke u prvom planu su odgovorni političari ove zemlje", rekao je Helbah novinarima u Sarajevu.On je naveo da su opšti izbori BiH prilika da građani odluče u kojem pravcu će se zemlja kretati ili da li će se uopšte kretati.

"Iskreno se nadam da će glasači na izborima odlučiti zavisno od konkretnih pitanja, ne po etničkom ili principu lične lojalnosti, nego zavisno od toga ko je vjerodostojan i ko nudi uvjerljiv koncept okrenut ka budućnosti", rekao je Helbah.Prema njegovim riječima, da bi birači u tome i uspjeli potrebni su pluralistički i fer mediji.

"Veoma je važno da imamo raznolikost u pogledima i stavovima. Važno je i to da se izvještavanje orijentiše prema etičkim standardima, da novinari izvještavaju hrabro, istinito, da osvijetle razna gledišta i da se trude da budu objektivni", zaključio je Helbah.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Crni

20.08.2014 09:22

Trli baba lane

ODGOVORITE