АБА лига ће се играти и у Нишу?!

"Постоји велика могућност да у овом тренутку, када је у Крагујевцу мало тежа ситуација, можда заједнички са Константином направимо пројекат да се игра Јадранска лига. Мислим да је уз добру вољу то и реално и Ниш би највише профитирао", рекао је председник Радничког из Крагујевца Иван Грујин.

Кошарка 19.08.2014 | 08:30
АБА лига ће се играти и у Нишу?!

Финансијски проблеми у којима се налази крагујевачки Раднички, могли би да натерају кошаркашки клуб из срца Шумадије на фузију са Константином из Ниша, пише портал Јужне вести.

Према незваничним информацијама клуб би играо у нишком Чаиру и носио би име Раднички Ниш.
"Постоји велика могућност да у овом тренутку, када је у Крагујевцу мало тежа ситуација, можда заједнички са Константином направимо пројекат да се игра Јадранска лига. Мислим да је уз добру вољу то и реално и Ниш би највише профитирао. Колико ће челници града препознати ту идеју као добру и нешто што може да допринесе развоју спорта, ја то не знам", рекао је председник Крагујевчана Иван Грујин за Јужне вести.

Ова вест би сигурно наишла на велико одобравање нишке публике, која прати сва спортска дешавања.
"Поред рукомета, мислим да хали Чаир и Нишу треба један добар дворански спорт. Када дође пауза у фудбалском првенству, ништа се не дешава бомбастично. То би допринело развоју кошарке на југу. Ово је једна од идеја, с обзиром на тешку ситуацију у Крагујевцу. Ако би Ниш пристао на све то, требало би да обезбеди минимална средства и коришћење дворане. Ми бисмо повели добар део спонзора, тако да Град Ниш треба да обезбеди једну стабилност. То је поента целе приче, а не велика финансијска средства. Били бисмо у том послу подједнаки партнери. Потребна нам је подршка и радника из кошарке на локалном нивоу. Нико не би био конкуренција него бисмо направили један јак клуб који би био градски клуб, не би био ни особе А ни особе Б. У овом тренутку, са мало средстава, направили бисмо велику ствар", истиче Грујин.

Међутим, градоначелник Ниша Зоран Перишић тврди да са њим нико није ни започео, ни обавио званичне разговоре.
"Не дајем себи право да један човек одлучује о томе. Ми имамо свој клуб. Каква ће бити идеја спортске и кошаркашке јавности, не знам. На памет ми не пада да, поред постојећег клуба, нудим новац који Град нема. Ако постоји нека идеја коју ће спортска јавност прихватити и реализовати, бићу отворен за преговоре", рекао је Зоран Перишић.

Коментари / 0

Оставите коментар