ABA liga će se igrati i u Nišu?!

"Postoji velika mogućnost da u ovom trenutku, kada je u Kragujevcu malo teža situacija, možda zajednički sa Konstantinom napravimo projekat da se igra Jadranska liga. Mislim da je uz dobru volju to i realno i Niš bi najviše profitirao", rekao je predsednik Radničkog iz Kragujevca Ivan Grujin.

Košarka 19.08.2014 | 08:30
ABA liga će se igrati i u Nišu?!

Finansijski problemi u kojima se nalazi kragujevački Radnički, mogli bi da nateraju košarkaški klub iz srca Šumadije na fuziju sa Konstantinom iz Niša, piše portal Južne vesti.

Prema nezvaničnim informacijama klub bi igrao u niškom Čairu i nosio bi ime Radnički Niš.
"Postoji velika mogućnost da u ovom trenutku, kada je u Kragujevcu malo teža situacija, možda zajednički sa Konstantinom napravimo projekat da se igra Jadranska liga. Mislim da je uz dobru volju to i realno i Niš bi najviše profitirao. Koliko će čelnici grada prepoznati tu ideju kao dobru i nešto što može da doprinese razvoju sporta, ja to ne znam", rekao je predsednik Kragujevčana Ivan Grujin za Južne vesti.

Ova vest bi sigurno naišla na veliko odobravanje niške publike, koja prati sva sportska dešavanja.
"Pored rukometa, mislim da hali Čair i Nišu treba jedan dobar dvoranski sport. Kada dođe pauza u fudbalskom prvenstvu, ništa se ne dešava bombastično. To bi doprinelo razvoju košarke na jugu. Ovo je jedna od ideja, s obzirom na tešku situaciju u Kragujevcu. Ako bi Niš pristao na sve to, trebalo bi da obezbedi minimalna sredstva i korišćenje dvorane. Mi bismo poveli dobar deo sponzora, tako da Grad Niš treba da obezbedi jednu stabilnost. To je poenta cele priče, a ne velika finansijska sredstva. Bili bismo u tom poslu podjednaki partneri. Potrebna nam je podrška i radnika iz košarke na lokalnom nivou. Niko ne bi bio konkurencija nego bismo napravili jedan jak klub koji bi bio gradski klub, ne bi bio ni osobe A ni osobe B. U ovom trenutku, sa malo sredstava, napravili bismo veliku stvar", ističe Grujin.

Međutim, gradonačelnik Niša Zoran Perišić tvrdi da sa njim niko nije ni započeo, ni obavio zvanične razgovore.
"Ne dajem sebi pravo da jedan čovek odlučuje o tome. Mi imamo svoj klub. Kakva će biti ideja sportske i košarkaške javnosti, ne znam. Na pamet mi ne pada da, pored postojećeg kluba, nudim novac koji Grad nema. Ako postoji neka ideja koju će sportska javnost prihvatiti i realizovati, biću otvoren za pregovore", rekao je Zoran Perišić.

Komentari / 0

Ostavite komentar