'Змајеви' лако до побједе у Британији

Кошаркашка репрезентација Босне и Херцеговине побиједила је Велику Британију у Лондону резултатом 80:67 у првој утакмици квалификација за одлазак на Еуробаскет 2015. године.

Кошарка 14.08.2014 | 12:45
'Змајеви' лако до побједе у Британији

Првих неколико минута било је неизвјесно, а онда се наша репрезентација почела резултатски одвајати и сламати сваки отпор немоћног домаћина. Након пет минута игре водили смо 9:3, а након прве дионице водили смо 23:11 и већ тада је било јасно да ћемо тријумфовати.

Почетком друге четвртине тројке Митровића и Телетовића, одржавали смо 10 и више поена предности. Митровић је имао четири од четири шут за три, а три минута прије краја првог дијела водили смо високим резултатом 42:24.

Кларк је једини смогао снаге да узврати Змајевима, увезао је неколико поена у финишу друге дионице, па смо на полувремену имали ‘само’ 15 поена, иако је разлика у нашу корист могла да буде далеко већа.

И у наставку су се ствари одвијале онако како смо сви прижељкивали, макар се у једном тренутку домаћин успио вратити испод 10 поена разлике. Након три минута игре у наставку долазимо до плус 20 (57:37). Телетовић је имао добру партију, а уредно су свој посао обављали Стипановић, Митровић, Гордић, Кикановић, млади Врабац…

Како је вријеме одмицало, наши кошаркаши само су повећавали предност. У задњу четвртину смо ушли са 17 поена предности и било је очекивати да мирно одиграмо посљедњих 10 минута. Али, закомпликовали смо себи живот.

Британци су кренули у петој брзини, гађали су са свих позиција, али једноставно нису успијевали озбиљније да запријете нашим момцима. Мора се, ипак, признати да нас је забринуо пад почетком четврте дионице. Водили смо 23 разлике, а седам минута прије краја утакмице Британци су се вратили на 10 разлике (61:71).

Ивановићу је остало једино да сазове тајм-аут и да разбуди наше кошаркаше, који су очито прерано почели да славе побједу. Домаћин је наставио са добром игром, примакао се на осам поена заостатка. Ипак, успијевамо да се саберемо и да задржимо предност. Телетовић је погодио нова два поена за плус девет на мање од три минута до краја. Гордић убацује тројку за плус 12, те је чини се ријешио све дилеме око побједника. Повратка за Британце више није било.

Најефикаснији наш играч био је Телетовић са 25 поена, по 12 су убацили Кикановић и Митровић, Шутало девет, Стипановић 10 поена. У редовима домаћих Кларк је убацио 14 поена, Џонсон и Ачара по 13 поена.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ТТ

14.08.2014 11:48

Свака част

ОДГОВОРИТЕ