Вилијамс врло близу Звезде

Представник Србије у Евролиги на најбољем је путу да добије велико појачање за предстојећу сезону.

Кошарка 14.08.2014 | 12:15
Вилијамс врло близу Звезде

Преговори Црвене звезде Телеком и америчког "комбо" бека Маркуса Вилијамса одвијају се добро и он би ускоро могао да потпише уговор са црвено-белима, сазнаје МОНДО.

Иако није "рођени" плејмејкер - итекако воли да шутне и то ради одлично - Вилијамс би у Звезди био решење за горући проблем позиције "један", након одласка Демаркуса Нелсона у Панатинаикос.

Као што смо најавили у преподневним сатима, продукт универзитета Конектикат, а касније члан три НБА екипе (Њу Џерси, Голден Стејт, Мемфис), постао би један од најатрактивнијих странаца у историји црвено-белих.

Вилијамс има богато искуство играња у Европи, а посебно се истакао у сезони 2012/13 у Уникахи, рецимо када је у победи над ЦСКА у Москви дао 28 поена, од чега шест тројки.

Прошле сезоне га је и српска публика одлично упознала, када је са Локомотивом Кубањ играо и против Звезде и против Партизана.

После 10,5 поена и 3,3 асистенције у дресу Уникахе, у дресу "железничара" му је учинак опао на 7,3 поена и 3,8 асистенција (статистика се односи само на мечеве елитног континенталног такмичења).

На Мали Калемегдан су овог лета стигли Никола Калинић, Немања Дангубић и Маик Цирбес, а отишли су Нелсон, Катић, Симоновић, Драгићевић, Липовиј и Раденовић, са којим се преговара о повратку на још годину дана.

Коментари / 0

Оставите коментар