Vilijams vrlo blizu Zvezde

Predstavnik Srbije u Evroligi na najboljem je putu da dobije veliko pojačanje za predstojeću sezonu.

Košarka 14.08.2014 | 12:15
Vilijams vrlo blizu Zvezde

Pregovori Crvene zvezde Telekom i američkog "kombo" beka Markusa Vilijamsa odvijaju se dobro i on bi uskoro mogao da potpiše ugovor sa crveno-belima, saznaje MONDO.

Iako nije "rođeni" plejmejker - itekako voli da šutne i to radi odlično - Vilijams bi u Zvezdi bio rešenje za gorući problem pozicije "jedan", nakon odlaska Demarkusa Nelsona u Panatinaikos.

Kao što smo najavili u prepodnevnim satima, produkt univerziteta Konektikat, a kasnije član tri NBA ekipe (Nju Džersi, Golden Stejt, Memfis), postao bi jedan od najatraktivnijih stranaca u istoriji crveno-belih.

Vilijams ima bogato iskustvo igranja u Evropi, a posebno se istakao u sezoni 2012/13 u Unikahi, recimo kada je u pobedi nad CSKA u Moskvi dao 28 poena, od čega šest trojki.

Prošle sezone ga je i srpska publika odlično upoznala, kada je sa Lokomotivom Kubanj igrao i protiv Zvezde i protiv Partizana.

Posle 10,5 poena i 3,3 asistencije u dresu Unikahe, u dresu "železničara" mu je učinak opao na 7,3 poena i 3,8 asistencija (statistika se odnosi samo na mečeve elitnog kontinentalnog takmičenja).

Na Mali Kalemegdan su ovog leta stigli Nikola Kalinić, Nemanja Dangubić i Maik Cirbes, a otišli su Nelson, Katić, Simonović, Dragićević, Lipovij i Radenović, sa kojim se pregovara o povratku na još godinu dana.

Komentari / 0

Ostavite komentar