Бабић: Управа Партизана нема више кредибилитет!

За нормално функционисање на месечном нивоу потребно нам је око 700.000 евра. Тих пара тренутно нема. Новца ће бити, али стрпљења код играча и код запослених више нема – каже потпредседник клуба.

Фудбал 14.08.2014 | 10:15
Бабић: Управа Партизана нема више кредибилитет!

Пехар шампиона од овог маја више није у витринама Партизана, али кап која је прелила све пехаре у трофејној сали наливена је у уторак вече. Фудбалери и део запослених у Спортском центру Телеоптик су у штрајку и неки од њих немају намеру да га прекину док им се не исплате зараде које касне четири месеца, а појединцима и пуне две године.

Пожар који букти већ други дан по канцеларијама у Хумској 1 и у "Земунелу" данас је поново покушао да угаси капитен и легенда клуба Саша Илић. Он је са групом од шест првотимаца јуче око 13 часова дошао на стастанак у Хумску 1. Са једне стране стола Илић, Лукач, Станковић, Вулићевић, Дринчић, Волков и Грбић, а са друге тренер Николић, генерални секретар Дарко Грубор и некадашњи члан управе Бранко Ружић.

- Не могу ништа да вам кажем и немам шта да вам кажем... Све што вас занима питајте ове одозго - било је све што је капитен Илић изговорио новинарима који су, по лошем, старом обичају, за резултат великих догађаја у клубу чекали на паркингу испред стадиона. Некада то раде по вејавици, а некада на 37 у плусу, као данас.

- Немојте мене, молим вас... Немам шта да вам кажем. Вероватно ће неко из управе да се огласи - није дао Никола Дринчић ни да му се постави питање.

Намрштених лица играчи су сели у своје аутомобиле, дали пун гас и брзином светлости напустили паркинг. Касније су на једном од дунавских сплавова, у једном од ресторана, додатно "анализирали" целу ситуацији. За разлику од претходне вечери, данас су се ипак појавили на тренингу у 18 часова у "Земунелу".

После два сата стадион су напустили и гренерални секретар Дарко Грубор, тренер Марко Николић и бивши члан управе Бранко Ружић. Од председника Драгана Ђурића ни данас није било ни трага, ни гласа.

- Разговарали смо дуго о свему. Наћи ћемо решење, а играчи се враћају својим обавезама - кратак је био Грубор.

Још краћи је био и тренер Николић:

- Ово је за мене био редован радни дан. Одох на тренинг у Земун.

Једини човек из клупског врха који је био расположен за причу током поподнева је потпредседник Партизана Ратомир Бабић. За разлику од осталих потпредседника, Милета Јовичића, који је на одмору ван Србије и Душка Јовановића, који је као председник Ђурић био недоступан за медије, Бабић је "отворио душу".

- Штрајк и протест играча није добар за Партизан. Кренули смо у сезону свесни потешкоћа са којима се сусрећемо. Тренер Николић и играчи имају потпуно поверење клуба. Али, неке ствари су очигледно кулминирале и ја морам да признам да потпуно разумем фудбалере. Више немају стрпљења и њихово легитимно право је да изразе незадовољство - каже Бабић.

Дугогодишњи потпредседник црно-бели одмах затим дао је и врло конкретан предлог:

- Нико се, ево ја први, није родио у фотељи у управи Партизана. Ово је историјски преседан, да играчи штрајкују због неисплаћених плата. Речено им је пре два дана и сада је поновољено, њихов захтев да се заостале зараде исплате у року од два или три дана је немогућ. Једноставно, Партизан нема толико пара на рачуну у овом тренутку. Нама је за нормално функционисање на месечном нивоу потребно око 700.000 евра. Тих пара тренутно нема. И нама неки клубови дугују новац, па када нам "легну" заостале уплате од трансфера Лазара Марковића у износу од око 1,7 милиона и од трансфера Александра Митровића од око два милиона евра. Уз све то, од учешћа у квалификацијама за Лигу Европе следује нам око 500.000 евра. Пара ће, дакле бити, али стрпљења код играча и код запослених више нема и то заиста могу да разумем.

Одмах затим, уследио је и још конкретнији предлог.

- Ово овако више очигледно не иде и ова управа је изгубила пун кредибилитет да води клуб. Зато ћу у понедељак да предложим председнику и осталим потпредседницима да се сазове хитна седница Скупштине клуба. Нека њени чланови одлуче да ли ћемо за месец или два, на ванредној седници бирати нову управу. Дајте да видимо ко су људи који могу што пре и што ефикасније да помогну клубу. Партизан је исувише велик и озбиљан клуб да би нам се дешавале овакве ствари - закључио је Бабић.

Коментари / 0

Оставите коментар