Babić: Uprava Partizana nema više kredibilitet!

Za normalno funkcionisanje na mesečnom nivou potrebno nam je oko 700.000 evra. Tih para trenutno nema. Novca će biti, ali strpljenja kod igrača i kod zaposlenih više nema – kaže potpredsednik kluba.

Fudbal 14.08.2014 | 10:15
Babić: Uprava Partizana nema više kredibilitet!

Pehar šampiona od ovog maja više nije u vitrinama Partizana, ali kap koja je prelila sve pehare u trofejnoj sali nalivena je u utorak veče. Fudbaleri i deo zaposlenih u Sportskom centru Teleoptik su u štrajku i neki od njih nemaju nameru da ga prekinu dok im se ne isplate zarade koje kasne četiri meseca, a pojedincima i pune dve godine.

Požar koji bukti već drugi dan po kancelarijama u Humskoj 1 i u "Zemunelu" danas je ponovo pokušao da ugasi kapiten i legenda kluba Saša Ilić. On je sa grupom od šest prvotimaca juče oko 13 časova došao na stastanak u Humsku 1. Sa jedne strane stola Ilić, Lukač, Stanković, Vulićević, Drinčić, Volkov i Grbić, a sa druge trener Nikolić, generalni sekretar Darko Grubor i nekadašnji član uprave Branko Ružić.

- Ne mogu ništa da vam kažem i nemam šta da vam kažem... Sve što vas zanima pitajte ove odozgo - bilo je sve što je kapiten Ilić izgovorio novinarima koji su, po lošem, starom običaju, za rezultat velikih događaja u klubu čekali na parkingu ispred stadiona. Nekada to rade po vejavici, a nekada na 37 u plusu, kao danas.

- Nemojte mene, molim vas... Nemam šta da vam kažem. Verovatno će neko iz uprave da se oglasi - nije dao Nikola Drinčić ni da mu se postavi pitanje.

Namrštenih lica igrači su seli u svoje automobile, dali pun gas i brzinom svetlosti napustili parking. Kasnije su na jednom od dunavskih splavova, u jednom od restorana, dodatno "analizirali" celu situaciji. Za razliku od prethodne večeri, danas su se ipak pojavili na treningu u 18 časova u "Zemunelu".

Posle dva sata stadion su napustili i greneralni sekretar Darko Grubor, trener Marko Nikolić i bivši član uprave Branko Ružić. Od predsednika Dragana Đurića ni danas nije bilo ni traga, ni glasa.

- Razgovarali smo dugo o svemu. Naći ćemo rešenje, a igrači se vraćaju svojim obavezama - kratak je bio Grubor.

Još kraći je bio i trener Nikolić:

- Ovo je za mene bio redovan radni dan. Odoh na trening u Zemun.

Jedini čovek iz klupskog vrha koji je bio raspoložen za priču tokom popodneva je potpredsednik Partizana Ratomir Babić. Za razliku od ostalih potpredsednika, Mileta Jovičića, koji je na odmoru van Srbije i Duška Jovanovića, koji je kao predsednik Đurić bio nedostupan za medije, Babić je "otvorio dušu".

- Štrajk i protest igrača nije dobar za Partizan. Krenuli smo u sezonu svesni poteškoća sa kojima se susrećemo. Trener Nikolić i igrači imaju potpuno poverenje kluba. Ali, neke stvari su očigledno kulminirale i ja moram da priznam da potpuno razumem fudbalere. Više nemaju strpljenja i njihovo legitimno pravo je da izraze nezadovoljstvo - kaže Babić.

Dugogodišnji potpredsednik crno-beli odmah zatim dao je i vrlo konkretan predlog:

- Niko se, evo ja prvi, nije rodio u fotelji u upravi Partizana. Ovo je istorijski presedan, da igrači štrajkuju zbog neisplaćenih plata. Rečeno im je pre dva dana i sada je ponovoljeno, njihov zahtev da se zaostale zarade isplate u roku od dva ili tri dana je nemoguć. Jednostavno, Partizan nema toliko para na računu u ovom trenutku. Nama je za normalno funkcionisanje na mesečnom nivou potrebno oko 700.000 evra. Tih para trenutno nema. I nama neki klubovi duguju novac, pa kada nam "legnu" zaostale uplate od transfera Lazara Markovića u iznosu od oko 1,7 miliona i od transfera Aleksandra Mitrovića od oko dva miliona evra. Uz sve to, od učešća u kvalifikacijama za Ligu Evrope sleduje nam oko 500.000 evra. Para će, dakle biti, ali strpljenja kod igrača i kod zaposlenih više nema i to zaista mogu da razumem.

Odmah zatim, usledio je i još konkretniji predlog.

- Ovo ovako više očigledno ne ide i ova uprava je izgubila pun kredibilitet da vodi klub. Zato ću u ponedeljak da predložim predsedniku i ostalim potpredsednicima da se sazove hitna sednica Skupštine kluba. Neka njeni članovi odluče da li ćemo za mesec ili dva, na vanrednoj sednici birati novu upravu. Dajte da vidimo ko su ljudi koji mogu što pre i što efikasnije da pomognu klubu. Partizan je isuviše velik i ozbiljan klub da bi nam se dešavale ovakve stvari - zaključio je Babić.

Komentari / 0

Ostavite komentar