Бразил: погинуо предсједнички кандидат

Бразилски председнички кандидат Едуардо Кампос и још шест особа погинули су данас када се приватни авион срушио у насељеном делу града Сантос.

Свијет 13.08.2014 | 20:54
Бразил: погинуо предсједнички кандидат

Позивајући се на неименоване изворе из бразилских ваздухополовних снага, медијска мрежа Глобо је јавила да је свих седам особа из авиона погинуло, а 10 повређено, пренела је агенција АФП.

АП наводи да су међу погинулима фотограф који је пратио Кампосову кампању, саветник за штампу, као и два пилота.

Авион типа "цесна 560XЛ", у ком се Кампос налазио, изгубио је контакт са контролом лета док се припремао за слетање.

Градски званичници Сантоса су потврдили да је Сантос погинуо, а председница Дилма Русеф је отказала све активности у наредна три дана.

Председнички избори у Бразилу заказани су за 5. октобар.

Мали авион је полетео из Рио де Жанеира ка периферији Сао Паола, рекао је портпарол ваздухопловних власти Педро Луис Фаркик.
"Авион је пао због лошег времена док се припремао да слети, контрола ваздушног саобраћаја је изгубила контакт с летилицом", рекао је он, додаје АФП.

Телевизијски снимци су показали дим са места пада авиона у резиденцијалном делу Сантоса - на две куће и гимназију.

Агенција АФП је навела да је Кампос (49), социјалиста, био трећи по популарности председнички кандидат и да је уживао подршку осам одсто грађана.

Председница Бразила Дилма Русеф прогласила је тродневну жалост.

"Цео Бразил је у жалост. Данас смо изгубили великог Бразилца, Едуарда Кампоса. Изгубили смо великог друга", навела је Русеф у саопштењу.

Коментари / 0

Оставите коментар