Brazil: poginuo predsjednički kandidat

Brazilski predsednički kandidat Eduardo Kampos i još šest osoba poginuli su danas kada se privatni avion srušio u naseljenom delu grada Santos.

Svijet 13.08.2014 | 20:54
Brazil: poginuo predsjednički kandidat

Pozivajući se na neimenovane izvore iz brazilskih vazduhopolovnih snaga, medijska mreža Globo je javila da je svih sedam osoba iz aviona poginulo, a 10 povređeno, prenela je agencija AFP.

AP navodi da su među poginulima fotograf koji je pratio Kamposovu kampanju, savetnik za štampu, kao i dva pilota.

Avion tipa "cesna 560XL", u kom se Kampos nalazio, izgubio je kontakt sa kontrolom leta dok se pripremao za sletanje.

Gradski zvaničnici Santosa su potvrdili da je Santos poginuo, a predsednica Dilma Rusef je otkazala sve aktivnosti u naredna tri dana.

Predsednički izbori u Brazilu zakazani su za 5. oktobar.

Mali avion je poleteo iz Rio de Žaneira ka periferiji Sao Paola, rekao je portparol vazduhoplovnih vlasti Pedro Luis Farkik.
"Avion je pao zbog lošeg vremena dok se pripremao da sleti, kontrola vazdušnog saobraćaja je izgubila kontakt s letilicom", rekao je on, dodaje AFP.

Televizijski snimci su pokazali dim sa mesta pada aviona u rezidencijalnom delu Santosa - na dve kuće i gimnaziju.

Agencija AFP je navela da je Kampos (49), socijalista, bio treći po popularnosti predsednički kandidat i da je uživao podršku osam odsto građana.

Predsednica Brazila Dilma Rusef proglasila je trodnevnu žalost.

"Ceo Brazil je u žalost. Danas smo izgubili velikog Brazilca, Eduarda Kamposa. Izgubili smo velikog druga", navela je Rusef u saopštenju.

Komentari / 0

Ostavite komentar