Емир Бекрић у финалу ЕП-а!

Репрезентативац Србије заузео је друго место у својој полуфиналној трци и пласирао се у финале на 400 метара са препонама.

Остали спортови 13.08.2014 | 19:19
Емир Бекрић у финалу ЕП-а!

Емир Бекрић у петак од 20.52 часа ће покушати да уђе у историју, трећу годину заредом!

Освајач сребрне медаље на Европском првенству у Хелсинкију 2012, па бронзе на шампионату света у Москви 2013, сада је поново међу осам најбољих на "старом континенту".

Феноменални српски препонаш у среду је после одлагања због јаког ветра изашао на стазу и са временом 49,21 секунде био други у својој полуфиналној трци, иза Швајцарца Карима Хусеина (49,16).

У финале су се пласирала по двојица првопласираних из три трке и још двојица са најбољим резултатом.

Емирова трка била је најспорија (Естонац Маги Расмус победио је у трећој са временом 48,54 секунде, а Рус Денис Кудрјавцев у првој са 49,09) и да је био трећи, опростио би се од даљег такмичења.

Бекрић је одлично почео, првих 200 метара налазио се у вођству, али је онда "пао" и у циљну равнину ушао као трећи. На срећу, тада је наступио његов препознатљиви финиш, у коме је престигао Ирца Томаса Бара и - показало се - за девет стотинки га елиминисао из финала.

Емир ће у петак моћи да наступи потпуно растерећено и да ужива у трци, баш како је прижељкивао. Сви су, ваљда, свесни да медаља не може (и не мора) да се освоји на сваком такмичењу?

Коментари / 0

Оставите коментар