Emir Bekrić u finalu EP-a!

Reprezentativac Srbije zauzeo je drugo mesto u svojoj polufinalnoj trci i plasirao se u finale na 400 metara sa preponama.

Ostali sportovi 13.08.2014 | 19:19
Emir Bekrić u finalu EP-a!

Emir Bekrić u petak od 20.52 časa će pokušati da uđe u istoriju, treću godinu zaredom!

Osvajač srebrne medalje na Evropskom prvenstvu u Helsinkiju 2012, pa bronze na šampionatu sveta u Moskvi 2013, sada je ponovo među osam najboljih na "starom kontinentu".

Fenomenalni srpski preponaš u sredu je posle odlaganja zbog jakog vetra izašao na stazu i sa vremenom 49,21 sekunde bio drugi u svojoj polufinalnoj trci, iza Švajcarca Karima Huseina (49,16).

U finale su se plasirala po dvojica prvoplasiranih iz tri trke i još dvojica sa najboljim rezultatom.

Emirova trka bila je najsporija (Estonac Magi Rasmus pobedio je u trećoj sa vremenom 48,54 sekunde, a Rus Denis Kudrjavcev u prvoj sa 49,09) i da je bio treći, oprostio bi se od daljeg takmičenja.

Bekrić je odlično počeo, prvih 200 metara nalazio se u vođstvu, ali je onda "pao" i u ciljnu ravninu ušao kao treći. Na sreću, tada je nastupio njegov prepoznatljivi finiš, u kome je prestigao Irca Tomasa Bara i - pokazalo se - za devet stotinki ga eliminisao iz finala.

Emir će u petak moći da nastupi potpuno rasterećeno i da uživa u trci, baš kako je priželjkivao. Svi su, valjda, svesni da medalja ne može (i ne mora) da se osvoji na svakom takmičenju?

Komentari / 0

Ostavite komentar