УЕФА пресуђује: Селтик или Легија у ЛШ?

Европска фудбалска унија најкасније ће у четвртак објавити одлуку о жалби Легије, која је избачена из квалификација за Лигу шампиона.

Фудбал 13.08.2014 | 20:45
УЕФА пресуђује: Селтик или Легија у ЛШ?

Легија је у реваншу победила Селтик са 2:0, али је меч накнадно регистрован победом тима из Глазгова са 3:0, пошто је у игру четири минута пре краја меча ушао играч који је био суспендован.

У првом мечу, Легија је славила са 4:1, а Селтик је прошао даље захваљујући голу у гостима.

После избацивања из квалификација, Легија је упутила жалбу, а чак је од Селтика тражила да јој препусти своје место или да се одигра трећи меч. Из шампиона Пољске тврдили су да улазак Бартоша Березинског није утицао на резултат, али је суштина да су правила прекршена.

Млади Березински добио је црвени картон у последњем Легијином мечу у Лиги Европе прошле сезоне и кажњен је са три утакмице неиграња. Он је пропустио оба меча са Сент Патриком, као и први са Селтиком, и са тог аспекта правила нису прекршена.

Ипак, шампион Пољске Березинског није регистровао за претходно коло квалификација, а пошто само регистровани фудбалери могу да одслуже суспензију уследила је казна.

„Састанак са Жалбеном комисијом УЕФА одржан је у уторак ујутро, а присуствовали су му сувласник Легије Даријуш Миодушки и његови сарадници. Атмосфера током састанка је била професионална и представницима клуба је дозвољено да изнесу свој став. Одлука о жалби биће објављена у току вечери или у четвртак ујутро. Легија би желела да се захвали телима УЕФА на њиховој организацији процедуре за жалбу. Такође, желимо све да обавестимо да се клуб неће оглашавати до званичне одлуке УЕФА“, стоји у саопштењу Легије.

Коментари / 0

Оставите коментар