UEFA presuđuje: Seltik ili Legija u LŠ?

Evropska fudbalska unija najkasnije će u četvrtak objaviti odluku o žalbi Legije, koja je izbačena iz kvalifikacija za Ligu šampiona.

Fudbal 13.08.2014 | 20:45
UEFA presuđuje: Seltik ili Legija u LŠ?

Legija je u revanšu pobedila Seltik sa 2:0, ali je meč naknadno registrovan pobedom tima iz Glazgova sa 3:0, pošto je u igru četiri minuta pre kraja meča ušao igrač koji je bio suspendovan.

U prvom meču, Legija je slavila sa 4:1, a Seltik je prošao dalje zahvaljujući golu u gostima.

Posle izbacivanja iz kvalifikacija, Legija je uputila žalbu, a čak je od Seltika tražila da joj prepusti svoje mesto ili da se odigra treći meč. Iz šampiona Poljske tvrdili su da ulazak Bartoša Berezinskog nije uticao na rezultat, ali je suština da su pravila prekršena.

Mladi Berezinski dobio je crveni karton u poslednjem Legijinom meču u Ligi Evrope prošle sezone i kažnjen je sa tri utakmice neigranja. On je propustio oba meča sa Sent Patrikom, kao i prvi sa Seltikom, i sa tog aspekta pravila nisu prekršena.

Ipak, šampion Poljske Berezinskog nije registrovao za prethodno kolo kvalifikacija, a pošto samo registrovani fudbaleri mogu da odsluže suspenziju usledila je kazna.

„Sastanak sa Žalbenom komisijom UEFA održan je u utorak ujutro, a prisustvovali su mu suvlasnik Legije Darijuš Mioduški i njegovi saradnici. Atmosfera tokom sastanka je bila profesionalna i predstavnicima kluba je dozvoljeno da iznesu svoj stav. Odluka o žalbi biće objavljena u toku večeri ili u četvrtak ujutro. Legija bi želela da se zahvali telima UEFA na njihovoj organizaciji procedure za žalbu. Takođe, želimo sve da obavestimo da se klub neće oglašavati do zvanične odluke UEFA“, stoji u saopštenju Legije.

Komentari / 0

Ostavite komentar