Џихадисти регрутују дјецу у Британији

Британски џихадисти, који се боре на страни Исламске државе у Ираку (ИСИЛ), користе друштвене мреже да би у своје редове регрутовали муслиманске тинејџере из Велике Британије.

Свијет 13.08.2014 | 13:24
Џихадисти регрутују дјецу у Британији

Екстремисти ИСИЛ, који спроводе терор над невиним Јазидима и одводе њихове жене у робље, саветују 15-годишњацима да нису премлади да изгубе живот у борби за Алаха.

Једна 18-годишња девојка питала је да ли је премлада да се придружи исламистима, а један од њих јој је одговорио: "Знам сестре млађе од тебе. Овде има и 16-годишњака који су дошли из Велике Британије. Ниси премлада."

Исламисти тако свакодневно информишу своју "браћу и сестре" како да се преломе и дођу у Ирак, тврдећи да свим силама морају да се одупру родитељима и придруже се џихаду, пише Дејли мејл.

Кад је један британски тинејџер написао на друштвеној мрежи да му је грозно што не може да се придружи борби јер би га породица вратила кући, британски џихадиста Абу Фарис му је одговорио: "Овде смо сви браћа. Веруј ми, не мораш да се бојиш. И 15-годишњаци могу да се боре, брате, па зашто не би могао и ти. То је од Алаха".

А осим позива младима да се укључе у борбу, припадници ИСИЛ користе друштвене мреже да упуте заинтересоване у то како да се спреме за пут у Ирак, од кога да набаве оружје и муницију, како да се увече боре против буба и слично.

На Твитеру, порталу Аск.ме, Фејсбуку, апликацијама на смартфонима итд., џихадисти у јавност пласирају узнемиравајуће најновије информације о својим успесима у рату, укључујући и фотографије масовних погубљења, деце војника, мучења и одсецања главе "неверника" и противника и слично.

Абу Фарис користи портал Аск.фм да би убеђивао младе да се придруже борби.

Коначно Дејли мејл подсећа да је ИСИЛ регрутовао велики број британских муслимана и да их шаље баш у област око планине Синџар, где је заробљено 20.000 до 30.000 јазидских избеглица.

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Горан

13.08.2014 21:03

Па ста друго знају идиоти, него дјеци унистити младост. Питам се само како нико у БиХ од тих силних вјерских муслиманских целника не изадје јавно пред камере и јавно осуди тај "дзихад". Него се то све избјегава и онако поврсински стидно мало прокоментарисе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

13.08.2014 21:10

Ма то су људи кретени. . Само кад би код нас сада досло до рата цијели свијет би био против муслимана како се сами називају " Босњака " само зато сто подрзавају ову стоку. И стварно како вријеме пролази поцињем све висе вјеровати у ону подјелу БиХ како су је Тудјман и Милосевиц планирали. Ови треци це због овог отвореног подрзавања радикалног Ислама платити главом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маја

13.08.2014 21:12

Багра мудзахединска. Исти су сви гдје год да зиве. Не мозе се то науцити култури.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хилма

13.08.2014 21:13

Због оваквих цу вјеру промјенити ! Хоцу свега ми!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мујо од Добоја

13.08.2014 21:15

Гаде ми се смрадови . Има их и код нас вала на све стране. Све би ја то побио док је вријеме.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зијо

15.08.2014 07:54

Гдје је сада Бакир? Што их невраћа одакле су и дошли!

ОДГОВОРИТЕ